«Землі – волю!»: фірма помічника нардепа отримала гроші на пропаганду продажу сільгоспугідь

«Землі – волю!»: фірма помічника нардепа отримала гроші на пропаганду продажу сільгоспугідь

Мінінформполітики замовив відеоролики про фермерів Ярослава та Андрія

Міністерство інформаційної політики України за результатами тендера 22 грудня уклало угоду з ТОВ «Гудмедіа» (Київ) на виробництво відеоінформаційної продукції щодо реформування ринку землі в Україні. Загальна вартість послуги становить 790 тис. грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на систему ProZorro.

Столична фірма зніме два ролики з тематикою про відкриття ринку землі та надання банківських кредитів на розвиток аграрної галузі під заставу землі.

У ролику про землю розповідатимуть про фермера Ярослава, який має голову, але не має достатньо землі для обробітку.

«І якби цей Ярослав був чеським фермером і звали його Яреком, то, одержавши прибуток з хорошого врожаю, купив би землю, якої йому бракує. Таким чином, розвивав би бізнес… Але Ярослав поки не Ярек. Земельна реформа – це нові можливості для простих людей, на котрі вони чекають вже 27 років», - так звучатиме піарний відеоматеріал.

У ролику про кредит головний героєм виступатиме фермер Андрій, у якого багато землі, але не вистачає техніки. «Та якби цей Андрій був польським фермером і звали його Анджей, то пішов би у банк, де взяв кредит під заставу землі. А далі купив би техніку. Але Андрій поки не Анджей. Земельна реформа – це нові можливості для простих людей, на котрі вони чекають вже 27 років».

Обидва ролики міститимуть своєрідне гасло (пекшот) «Землі –волю!».

Міністерство інформполітики має отримати виготовлений ролик  до кінця грудня 2018 року.

Фірму «Гудмедіа» створено у травні 2016 року і належить вона Кирилу Тимошенку, який у 2015 році балотувався у Київраду від партії «Укроп». Також Тимошенко є позаштатним помічником нардепа Андрія Денисенка, який висувався від «Блоку Петра Порошенка», а зараз є позафракційним та входить у політраду партії «Укроп».

За даними ЗМІ, з 2017 року фірма «Гудмедіа» отримала підрядів Мінінформполітики, Кабінету міністрів України і ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» на 15,59 млн грн.

Нагадаємо, що 20 грудня Верховна Рада України підтримала законопроект  №9355-5 про продовження мораторію на продаж землі ще на один рік. За проект закону проголосували 231 народний депутат.

Крім цього, голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив сподівання, що наступний, 2019 рік стане заключним для продовження мораторію на відчуження земель сільськогосподарського призначення в Україні.

Читайте також:

Хто з депутатів лобіює продаж землі? (поіменний список)

Мораторій на будь-який смак. Депутати не зрадили земельним традиціям

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: