Хто з депутатів лобіює продаж землі? (поіменний список)

Хто з депутатів лобіює продаж землі? (поіменний список)
Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі ще на рік

Жодного голосу на підтримку продажу землі не дали в групі «Відродження», Радикальній партії Олега Ляшка, фракції «Батьківщина», групі «Воля народу» та Опоблоці

20 грудня Верховна Рада України підтримала законопроект  №9355-5 про продовження мораторію на продаж землі ще на один рік. Як вже відомо, за проект закону проголосували 231 народний депутат.

Отже, хто з нардепів голосував проти продовження мораторію на продаж землі?

У фракції БПП з 135-ти народних обранців 35 голосували за продовження мораторію, і лише 15 проти. Також у фракції зафіксовано 11 таких, що утрималися, 18 – не голосували. Відсутніми система відзначила 32 осіб.

За те, щоб впровадити ринок землі у БПП голосували: Артюшенко, Бєлькова, Ар’єв, Вадатурський, Демчак, Заліщук, Кобцев, Куренной, Мушак, Найєм, Пінзеник, Різаненко, Саврасов, Соловей, Хлань.

У фракції «Народний фронт» ситуація наступна: з 81 депутатів у сесійній залі були відсутні 15. За продовження мораторію проголосувало 47 нардепів, проти – 7, утрималися двоє. Також ще 10 не голосувало.

З тих, хто підтримує продаж землі у політсилі Арсенія Яценюка – Висоцький, Кацер-Бучковська, Лапін, Левус, Масоріна, Романюк і Тетерук.

Серед 60-ти позафракційних депутатів проти продовження мораторію на продаж землі проголосувало лише троє осіб: Веселова, Єднак і Кривенко.

В Опозиційному блоці ніхто не виступив за продаж землі.

У політсилі «Самопоміч» продаж землі підтримали лише троє нардепів: Маркевич, Мірошниченко і Опанасенко.

Жодного голосу на підтримку продажу землі не дали в групі «Відродження», Радикальній партії Олега Ляшка, фракції «Батьківщина» та групі «Воля народу».

У документі сказано, що заборона продавати землі сільськогосподарського призначення буде діяти до моменту врегулювання на законодавчому рівні процедури обороту земель сільгосппризначення і розробки необхідних нормативно-правових актів, але не раніше 1 січня 2020 року.

У парламенті було зареєстровано 17 законопроектів, якими пропонувалось продовжити мораторій на продаж землі на різні терміни. Автори деяких законопроектів приурочили дату закінчення дії мораторію до святкових у колишньому Радянському союзі дат, щоб продемонструвати, що відсутність ринку землі - ознака комуністичної держави. Наприклад, нардеп від БПП Олексій Мушак запропонував продовжити до наступної річниці «Великої жовтневої революції», а саме до 7 листопада 2019 року.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: