Журналісти дізнались, як діти Трампа втекли від кримінальної відповідальності

Журналісти дізнались, як діти Трампа втекли від кримінальної відповідальності

Дітям президента США загрожувала кримінальна відповідальність

Весною 2012 року двоє старших дітей Дональда Трампа, Іванка Трамп та Дональд Трамп-молодший, опинилися в хиткій юридичній ситуації. Про це пише видання The New Yorker

«Протягом двох років обвинувачі в офісі прокурора району Манхеттен розробили кримінальну справу проти них за введення в оману майбутніх покупців квартир у Trump SoHo, девелоперському проекті у вигляді готелю та багатоквартирного будинку, який не продавався. Незважаючи на зусилля команди захисників брата і сестри, справу не вдавалося розвалити. Звинувачення здавалося реальною можливістю. Свідоцтва включали електронні листи від Трампів, які чітко показували, що вони розуміли, що використовують роздуті цифри успішності продажів квартир, щоб залучити покупців», - йде мова у статті.

В одному з листів, Трампи обговорювали, як здійснювати координацію за помилковою інформацією, яку вони надавали майбутнім покупцям. В другій письмовій формі вони висловили занепокоєння у зв'язку з тим, що один журналіст міг їх розкусити.

Як розповідають журналісти, в 2010 році, коли Бюро по боротьбі з тяжкими економічними злочинами офісу прокурора району Манхеттен розпочало розслідування щодо брата та сестри, Trump Organization найняла декілька ведучих Нью-Йоркських адвокатів, які спеціалізуються на кримінальних справах, для представлення інтересів Дональда-молодшого та Іванки. «Ці адвокати зустрілися з обвинувачами в бюро кілька разів, - говориться в статті. - Вони визнали, що заяви їхніх клієнтів були перебільшені, але стверджували, що збільшення не було рівносильним поведінці правопорушників. Однак справа затягувалась. На зустрічі з командою захисників Дональд Трамп- старший висловив розчарування тим, що розслідування не було закрите. Незабаром після цього його давній особистий адвокат Марк Касовиць підключився до справи».

Як відзначають автори, Касовіц головним чином спеціалізується на цивільних справах, і у нього мало досвіду у кримінальних справах. «Однак у 2012 році Касовіц пожертвував 25 тисяч доларів на користь кампанії з переобрання районного прокурора Манхеттен Сайруса Венса-молодшого - Касовіц став одним з найбільших донорів Венса, - розповідають репортери. - Касовіц вирішив обійти обвинувачів нижчого рівня і прямував прямо до Венса, щоб попросить про припинення розслідування».

«Врешті-решт, Венс скасував рішення своїх власних обвинувачів», - говориться далі. Через три місяці після зустрічі з Касовицем 16 травня 2012 року він сказав їм припинити розслідування. В підсумку Касовіц хвастався перед колегами, що справа була «дійсно небезпечною».

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: