На інавгурацію Трампа погодився прийти лише один екс-президент США

На інавгурацію Трампа погодився прийти лише один екс-президент США
Дональд Трамп

Жоден із колишніх лідерів США не підтримував Трампа на виборах

Участь у церемонії інавгурації обраного президента США Дональда Трампа 20 січня підтвердив лише один екс-глава держави - 92-річний Джиммі Картер.

Про це повідомляє U.S.News.

«Екс-президент США Джиммі Картер підтвердив, що він буде присутній на інавгурації Дональда Трампа 20 січня - єдиний з усіх живих екс-президентів», - йдеться в повідомленні.

Видання наголошує, що ні колишні президенти Буші, ні Білл Клінтон не оголосили свого остаточного рішення про те, чи прибудуть на церемонію.

Офіційний представник президента Буша-молодшого заявив з цього приводу, що 43-й президент планує оголосити своє рішення в новому році. За інформацією джерел, він ще вагається.

Його батько, Джордж Буш-старший, вже висловив свої вибачення й відмовився від участі в інавгурації, посилаючись на вік.

Як йдеться в публікації, жоден із президентів Бушів так і не підтримав Трампа під час його президентської кампанії, що зазвичай роблять колишні керівники для кандидатів з однієї партії. Причиною можуть бути жорсткі висловлювання Трампа щодо колишнього губернатора Флориди Джеба Буша, який брав участь у виборах на етапі праймеріз.

Білл Клінтон також часто публічно критикував Трампа - як під час перегонів, так і після перемоги мільярдера над Гілларі Клінтон, дружиною 42-го президента США.

Нині у Сполучених Штатах живуть чотири екс-президенти: Джиммі Картер (1977-1981 рр.), Джордж Буш-старший (1989-1993 рр.), Білл Клінтон (1993-2001 рр.) і Джордж Буш-молодший (2001-2009 рр.). Крім того, титул діючого президента (до 20 січня наступного року) має Барак Обама.

Як повідомлялося, Трамп узяв собі в радники доброго знайомого шпигуна КДБ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: