ЗМІ: Антикорупційна прокуратура отримала викривальні матеріали щодо діяльності НАЗК

ЗМІ: Антикорупційна прокуратура отримала викривальні матеріали щодо діяльності НАЗК

За інформацією ЗМІ, йдеться про матеріали кримінального провадження, що базуються на скрінах переписки Соломатіної та Геращенкова

Національне антикорупційне бюро передало до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури матеріали про можливе вчинення службовцями НАЗК корупційних діянь.

Про це «Тсн» повідомили власні джерела в антикорупційній прокуратурі.

«Матеріали привезли о 16.30 (16 листопада, - ред.). У них скріни переписок з мобільного телефону», - зазначив співрозмовник.

За інформацією ЗМІ, йдеться про матеріали кримінального провадження, що базуються на скрінах переписки керівниці департаменту фінансового контролю НАЗК Ганни Соломатіної та співробітника Адміністрації президента Олексія Геращенкова у WhatsApp.

Як відомо, раніше керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій. Соломатіна заявила, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці. Вона також стверджувала, що нібито представник Адміністрації президента України Олексій Горащенков є «куратором» роботи НАЗК.

Сам Геращенков заперечує, що займався кураторством діяльності НАЗК.

Нагадаємо, що, за даними Соломатіної, у НАЗК використовують е-декларування для покривання чиновників, лояльних до влади, розправи над незгодними та з метою особистого збагачення голови Наталії Корчак та членів НАЗК. За її словами, результати перевірок фальсифікуються так, як це потрібно керівництву.

У Корчак спростували всі звинувачення Соломатіної та позвалися на неї до суду. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: