ЗМІ: Ситник працевлаштував на посаду в НАБУ чоловіка начальниці відділу кадрів

ЗМІ: Ситник працевлаштував на посаду в НАБУ чоловіка начальниці відділу кадрів
Артем Ситник допоміг начальниці відділу кадрів НАБУ влаштувати чоловіка на хорошу посаду 

Чоловік шукав роботу комірника на 12 тисяч гривень, а тепер буде заробляти 50 тисяч і керуватиме іншими оперативниками НАБУ

Конкурс на посаду старшого оперативного співробітника Оперативно-технічного управління НАБУ виграв чоловік начальниці відділу роботи з персоналом НАБУ Михайло Саморай.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Станіслав Речинський.

«У жовтні НАБУ провело конкурс на посаду старшого оперативного співробітника оперативно-технічного управління НАБУ. Виграв конкурс Михайло Саморай – комірник і за сумісництвом чоловік начальниці відділу кадрів НАБУ Олени Саморай. Ще минулого року Михайло Саморай шукав роботу комірника на 12 тисяч гривень. А тепер (із зарплатою в мінімум 50 тисяч) керуватиме іншими оперативниками НАБУ», – написав Речинський.

Як вказує журналіст, призначення Михайла Саморая пов'язано з тим, що його дружина – Олена Саморай – виконує вказівки директора НАБУ з пов'язаних з кадровою політикою питань, а призначення чоловіка – свого роду розрахунок.

«Чому виграв Саморай? Ситник фактично розрахувався з начальницею управління кадрів за проведення вигідної директору НАБУ кадрової політики. Саме Саморай як головний кадровик оформляла фейкове звільнення з посади керівника підрозділу детективів Олександра Карєєва (фейкове – тому що суд вже визнав звільнення Карєєва незаконним), який розкрив корупційні зв'язки Ситника та роботу бюро в інтересах фігурантів кримінальних справ. І саме Саморай зараз робить все можливе, щоб протягнути на посаду заступника керівника Головного підрозділу детективів – керівника другого підрозділу детективів потрібну Ситнику людину», – стверджує Станіслав Речинський.

Речинський також нагадав, що разом із Ситником працюють двоє його кумів – керівник Головного підрозділу детективів НАБУ Андрій Калужинський та начальник відділу спеціалізованої прокуратури Олександр Омельченко.

«Тепер давайте піднімемося над ситуацією. Ситник каже, що рішення суду, яким він визнаний корупціонером – неправильне. По-перше, історія не знає жодного українського чиновника, який би погодився з рішенням суду, яким він визнаний корупціонером. По-друге, призначення до себе в структуру кумів і цілі подружні пари за «особливі заслуги» – це теж прогресивна західна практика? Рано чи пізно за все потрібно буде відповісти. Просто чим пізніше, тим товщі будуть справи», – пише журналіст.

Нагадаємо, глава підрозділу детективів НАБУ у 2016-2020 роках Олександр Карєєв виграв суд з оскарження свого незаконного звільнення з НАБУ. Також в ефірі одного з телеканалів Карєєв повідомив, що Артем Ситник та інші вищі посадові особи НАБУ передавали фігурантам розслідувань інформацію про майбутні слідчі дії та зривали таким чином спецоперації.

До слова, голова НАБУ Артем Ситник заявив, що якщо Україна до кінця поточного року законодавчо не врегулює питання відповідальності за недостовірне декларування, то ця норма зможе набути чинності лише 2022 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: