Знищення революційних графіті: активісти помстилися власникам елітного бутіка

Знищення революційних графіті: активісти помстилися власникам елітного бутіка
Фото: Vitaly Chervonenko / Facebook

Активісти помстилися за знищення революційних графіті на Грушевського у Києві

Група людей у неділю, 3 вересня, висловила протест проти знищення по вулиці Грушевського, 4 у Києві, трьох графіті, зроблених під час Євромайдану у лютому 2014 року.

Зокрема, близько 15 години активісти підпалили шини під вхідними дверима магазину елітних меблів, зі стін якого були стерті графіті. Також було розбито скло у вхідних дверях. Крім того, на вікна та двері магазину фарбами були нанесені різні написи: «Не зітреш нас», «Тут був Майдан. Він тут буде вічно», «Повага до історії».

Через деякий час після початку акції на місці з’явились поліцейські, які взяли під охорону вхід до магазину.

Нагадаємо, у Києві з будинку по вулиці Грушевського, 4 стерли графіті, які з’явились там у лютому 2014 року під час революційних подій на Євромайдані.

Відповідно до наказу Міністерства культури від 15 жовтня 2014 року ці графіті були пам’яткою історії «Місце бойових дій та масової загибелі громадян в районі вул. Грушевського у м. Києві під час акцій протесту у лютому 2014 року 2014 р. вул.

Грушевського, 1,2,3,4».

Український інститут національної пам'яті готує звернення в поліцію та до Генеральної прокуратури за фактом вандалізму через знищення графіті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: