Інститут національної пам'яті про знищення графіті на Грушевського: Це – злочин

Інститут національної пам'яті про знищення графіті на Грушевського: Це – злочин

Інститут національної пам'яті готує звернення до правоохоронних органів

Український інститут національної пам'яті готує звернення в поліцію та до Генеральної прокуратури за фактом вандалізму через знищення на стіні будинку по вул. Грушевського, 4 в Києві революційних графіті, які були нанесені туди у лютому 2014 року. Про це повідомив голова інституту Володимир В'ятрович.

Він пояснив, що графіті на Грушевського є пам'яткою історії згідно наказу Мінкультури від 15 жовтня 2014 року № 869.

«Їх (графіті – ред.) знищення є злочином і підпадає під дію ч.2 ст 298 кримінального кодексу - умисне незаконне знищення, руйнування, пошкодження об'єкту культурної спадщини або його частини - штраф до 2350 грн або обмеження чи позбавлення волі до 3 років з можливою забороною обіймати певні посади чи діяльність», - написав у Facebook В'ятрович.

Нагадаємо, у Києві з будинку по вулиці Грушевського, 4 стерли графіті, які з’явились там у лютому 2014 року під час революційних подій на Євромайдані.

Відповідно до наказу Міністерства культури від 15 жовтня 2014 року ці графіті були пам’яткою історії «Місце бойових дій та масової загибелі громадян в районі вул. Грушевського у м. Києві під час акцій протесту у лютому 2014 року 2014 р. вул. Грушевського, 1,2,3,4».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: