Зубко розповів, хто має стати держсекретарем Мінрегіону

Зубко розповів, хто має стати держсекретарем Мінрегіону
Геннадій Зубко

Держсекретарем Мінрегіону має стати реформатор, готовий впроваджувати зміни у відомстві, вважає Геннадій Зубко

Переможцем конкурсу на посаду держсекретаря Мінрегіону має стати реформатор, здатний поглиблювати розпочату реформу, впроваджувати сучасні методи управління, забезпечити контроль з виконання планів, відповідати за процес розробки стратегії діяльності міністерства. Так Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ Геннадій Зубко прокоментував оголошення відповідного кадрового конкурсу.

Він зауважив, що посаду держсекретаря може здобути як досвідчений чиновник, так і людина без досвіду на держслужбі. «Головне, аби претендент був готовим до змін, налаштованим на реформи і впровадження нових управлінських технологій і процесів. Водночас переможцем точно не може бути кандидат, який стане гальмом на шляху до реформ», — наголосив Геннадій Зубко.

За його словами, у Міністерстві оголошено перші кадрові конкурси, які триватимуть до кінця року. Він відзначив, що внутрішні реформи у відомстві завжди викликають опір. «Це – природне явище. Але ми його подолаємо і запустимо у відомстві управлінську систему європейського рівня. Наша мета – оптимальна кількість ефективних працівників, які отримують гідну заробітну платню», — зазначив Геннадій Зубко.

Він зазначив, що чисельність співробітників Мінрегіону зменшено на 30%. Більше 10% технічних посад виведено з державної служби. «Економія фонду заробітної плати дозволяє нам збільшити сукупний дохід держслужбовців на 20-30%», — наголосив  Віце-прем’єр-міністр.

Він поінформував про впровадження у Міністерстві стимулюючих виплат для співробітників, які демонструють кращі результати за підсумками року. «Річний бонус для одного працівника сягатиме 20-50 тисяч гривень. І це дозволить нам залучати справді конкурентних і якісних спеціалістів», —  зауважив Геннадій Зубко.

За його словами, наступного року запрацює система заохочення співробітників, які виконують і перевиконують показники ефективності роботи. «У Мінрегіоні першими запровадили систему оцінювання ефективності роботи. Кожному співробітнику встановлено два ключових показника ефективності роботи (KPIs). Вони підлягають вимірюванню і залежать від цілей, планів роботи та завдань підрозділу і працівників. За результатами виконання цих показників визначаємо розмір щомісячної премії», — зазначив Геннадій Зубко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: