Звільненому з полону вченому припинили платити пенсію через «абсурдну постанову»

Звільненому з полону вченому припинили платити пенсію через «абсурдну постанову»
Ігор Козловський після звільнення з полону

За словами Козловського, йому не нарахували виплати за травень та червень

Звільненому з полону бойовиків українському вченому Ігорю Козловському припинили виплату пенсії як переселенцю у зв’язку з тим, що він їздив за кордон.

Про це Козловський повідомив у коментарі Громадському.

За словами колишнього полоненого, йому не нарахували виплати за два місяці - травень та червень. У Пенсійному фонді Козловському заявили, що припинення виплати пенсії пов’язане з його перетинанням кордону.

Вчений підтверджує, що здійснював закордонні поїздки. «Я дійсно їздив до Брюсселю, виступав у Європарламенті. Був у Лондоні в британському парламенті. Це були суто ділові поїздки, щоб поінформувати міжнародну спільноту щодо російської окупації, політв’язнів та військовополонених», - говорить Козловський.

У той же час у Пенсійному фонді йому заявили, що стосовно переселенців діє постанова, яка передбачає припинення соцвиплат, якщо вони перетнуть межі України.

Козловський наголосив, що його про це не попереджали до того, як він уперше поїхав за кордон після звільнення з полону.

Вчений каже, що поновив процедуру виплат пенсії. Задля цього йому довелося знову писати відповідну заяву, оформлювати документи та підтверджувати, що він дійсно живе за вказаною адресою. Про цю ситуацію поінформовані народні депутати.

«А попереду в мене теж багато поїздок: і в Чехію на міжнародну конференцію, можливо, і до Ватикану, і до Франції. Мені сказали, що кожного разу будуть припиняти виплати, і я знову буду їх поновлювати», - говорить Козловський.

На його думку, відповідна постанова щодо переселенців є дискримінаційною.

«Я перетинаю кордон, а СБУ передає інформацію про це в Пенсійний фонд. Це обмежує конституційні права людини. І це ж стосується не тільки мене, а взагалі всіх переселенців», - підкреслив Козловський.

Раніше повідомлялося, що звільнений із полону вчений Козловський отримав роботу в Києві.

Донецький вчений-релігієзнавець Козловський разом із ще 73 українцями був звільнений з полону бойовиків 27 грудня 2017 року. Пізніше Козловський розповів, що перебування в полоні у бойовиків негативним чином позначилося на його здоров'ї, у зв'язку з чим він змушений проходити реабілітацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: