З’явились перші наслідки затоплення бойовиками «ядерної» шахти: моторошні фото

З’явились перші наслідки затоплення бойовиками «ядерної» шахти: моторошні фото

Воду перестали викачувати із шахти і шахтний ставок пересох

Внаслідок зупинки бойовиками процесу відкачування води з шахти «Юнком» пересох шахтний ставок. Про це повідомив блогер Денис Казанський, який оприлюднив відповідні фото.

«Шахтний ставок, в якій раніше викачували підземні води, пересох всього за місяць. Це означає, що тепер вода в виробках. Розмиває радіоактивну породу, заражену в ході ядерних випробувань 1979 року», - написав у Facebook він.

«Де і як це в подальшому проявиться, в які струмки і колодязі потраплять потім підземні води з частинками радіоактивного ґрунту – невідомо», - зауважив також блогер.

Нагадаємо, міністр екології України заявив, що затоплення шахти «Юнком» на Донбасі може стати новим Чорнобилем, і не є нічим іншим, як тероризмом і шантажем.

Як відомо, Державний департамент США стурбований планами окупантів затопити шахту «Юнком», де СРСР проводив ядерне випробування. 

Раніше в ОБСЄ заявили, що бойовики терористичної організації «ДНР» збираються затопити шахту Юнком в населеному пункті Бунге, за 43 кілометри від окупованого Донецька.

Читайте також: Так виглядає справжній геноцид Донбасу: бойовики «ДНР» затопили радіоактивну шахту «Юнком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: