З'явилося відео останніх хвилин життя пілота збитого в Сирії Су-25

З'явилося відео останніх хвилин життя пілота збитого в Сирії Су-25

Пілот підірвав себе гранатою, щоб не потрапити в полон до повстанців

Telegram-канал Directorate 4 опублікував відеозапис, на якому, імовірно, показаний бій пілота збитого в Сирії російського Су-25 Романа Філіпова з повстанцями.

Російське видання «Коммерсант» зазначає, що пілот підірвав гранату, щоб не потрапити в полон.

За даними видання, пд час маневру на висоті близько 4 тисяч метрів в двигун літака потрапила ракета, випущена повстанцями.

Винищувач отримав значні пошкодження, але Філіпов, який, як зазначає газета, мав великий наліт на Су-25СМ, намагався утримати його в повітрі. Після відмови двигуна перестала працювати система управління, тому, за словами співрозмовників видання, льотчик катапультувався.

Йому вдалося приземлитися і знайти укриття, повідомивши про своє місцезнаходження базі на Хмейміме.

Пілот був озброєний пістолетом і ручною гранатою. За відомостями джерел «Коммерсанта», він встиг вбити двох повстанців. Коли ситуація «стала безвихідною», майор Філіпов підірвав гранату, щоб не опинитися в полоні, пише газета.

Нагадаємо, вдень 3 лютого у Сирії на контрольованій повстанцями території збили російський штурмовик. Пілот загинув. За одними даними, літак зазнав авіаудару, за іншими — він загорівся при посадці. Росія підтвердила, що літак збили за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу.

Пізніше російське видання «Новая газета» з посиланням на власні джерела у Міноборони РФ повідомило, що пілот збитого у Сирії російського літака був колишнім українським льотчиком з Сімферополя.

Росія з осені 2015 року проводить військову операцію в Сирії, де з 2011 року йде громадянська війна. Офіційна мета операції — допомога уряду Башара Асада в боротьбі з тероризмом. При цьому Росію звинувачували в нанесенні ударів по угрупованнях повстанців, які не визнані терористичними.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: