День добросусідства в Одесі відзначать флешмобом на Дерибасівській

День добросусідства в Одесі відзначать флешмобом на Дерибасівській

На Дерибасівській проведуть флешмоб на підтримку добросусідства та запропонують долучитися до проекту «Школа культури сусідства»

26 травня 2019 року на вул. Дерибасівській відбудеться акція-флешмоб у рамках проведення Дня добросусідства.

Початок – о 13:00.

Організатори заходу пропонують одеситам прийти цього дня в центр міста в домашніх халатах, капцях та піжамах, поспілкуватися, сидячи на дивані, а також разом помити шампунем бруківку Дерибасівської.

Флешмоб покликаний підкреслити важливість доброзичливих стосунків між сусідами, а також об’єднання заради спільних добрих справ.

Під час акції гостей ознайомлять з проектом «Школа культури сусідства». Організатори вже розпочали приймати заявки на участь у ньому від жителів одеських дворів, а також шкіл, музеїв, бібліотек.

Завдання проекту – допомогти ініціативним одеситам у благоустрої території, організації відкритого культурного простору у своїх дворах.

За результатами відбору, 10 учасників, які представлять найцікавіші проекти, отримають допомогу на їх реалізацію. Також найкращі проекти будуть презентовані на фестивалі одеських дворів до Дня міста у вересні цього року.

Одеський дворик — частина історичної ідентичності Одеси, яка приваблює не лише містян, але й туристів. Це місце неформального спілкування, відпочинку, побуту, а також колоритний культурний простір. На сьогодні в Одесі вже облаштований дворик на вул. Жуковського. Такі проекти плануюється реалізувати в усіх районах міста.

Організатори акції: департамент культури та туризму Одеської міської ради, ГО «Зацікавлені», ГО «Фонд розвитку міста Одеси», ГО Pixelated Realities за підтримки Форуму громадянської служби миру (forumZFD).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: