Одеський суд відмовив Запорожану у задоволенні позову про заборону перевірки МОЗ

Одеський суд відмовив Запорожану у задоволенні позову про заборону перевірки МОЗ

Позов і попередні дії Валерія Запорожана були розцінені суддею як такі, «що не відповідають принципам пропорційності» діям МОЗ

Суддя Андрій Бойчук не став задовольняти позовну заяву, прийнявши рішення повернути його екс-ректору Одеського національного медичного університету Валерію Запорожану.

Про це пише видання Південний кур'єр.

Нагадаємо, що Запорожан звернувся до Приморського районного суду Одеси з позовом про призупинення наказу МОЗ провести перевірку і заборону на допуск в ОНМедУ комісії МОЗ. А потім, уточнивши свої вимоги, екс-ректор попросив суд заборонити МОЗ розривати з ним контракт і відстороняти його від посади.

Позов і попередні дії Валерія Запорожана були розцінені суддею як такі, «що не відповідають принципам пропорційності» діям Міністерства охорони здоров'я.

На цій підставі суддя Андрій Бойчук відмовив Запорожану в задоволенні позову про заборону перевірки МОЗ.

Станом на 18 липня в університеті намагалися одночасно приступити до роботи два в.о. ректора: один, призначений наказом МОЗ, другий - наказом проректора медуніверситету з науково-методичної роботи Юрія Бажори, який не згоден з відставкою Валерія Запорожана.

Напружений діалог ректорату з представником МОЗ, яка вчора прибула з Києва для того, щоб представити колективу в.о. ректора Костянтина Аймедова, супроводжувався в тому числі, навіть лже- «мінуванням» будівлі ректорату ОНМедУ за телефонним дзвінком. У підсумку, Юрій Бажора все ж був змушений підписати наказ міністра про звільнення Запорожана і призначення Аймедова. Крім того, як з'ясувалося, Бажора сам підписав наказ про своє призначення в.о. ректора (у зв'язку з чим вже став об'єктом подання до правоохоронних органів у зв'язку з перевищенням службових повноважень)

___

69428190efa2e040622a619379c82b55

За словами присутніх під час судового засідання активістів і представників сфери охорони здоров'я, «суд сьогодні виніс законне і справедливе рішення».

Нагадаємо, в МОЗ повідомили про неодноразові скарги на ректора Одеського національного медуніверситету (ОНМУ) Валерія Запорожана, в результаті чого з ним достроково розірвали контракт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: