МОЗ звільнив ректора Одеського національного медуніверситету

МОЗ звільнив ректора Одеського національного медуніверситету

В міністерстві повідомили про неодноразові скарги на керівника вузу

МОЗ України достроково розірвало контракт з ректором Одеського національного медуніверситету (ОНМУ) Валерієм Запорожаном.

Про це 17 липня повідомляє прес-служба міністерства.

«До міністерства охорони здоров’я неодноразово надходили скарги від народних депутатів та громадських організацій щодо неправомірних дій ректора Одеського національного медичного університету Запорожана та в цілому щодо критичної ситуації, що склалася в університеті», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що з метою об'єктивного розгляду ситуації міністерство ініціювало у період з 15 по 21 липня проведення комісійної перевірки щодо дотримання статуту та умов контракту ректором ОНМУ.

«Згідно з наказом МОЗ України, ректор Одеського медуніверситету має забезпечити належні умови для роботи комісії та надати усі матеріали, необхідні для проведення перевірки. 16 липня комісія МОЗ України прибула до університету для проведення перевірки, однак Запорожан безпідставно не допустив комісію до проведення перевірки. Такі дії ректора свідчать про відвертий саботаж та унеможливлюють подальшу роботу комісії», - заявили в міністерстві.

У зв’язку з невиконанням наказу МОЗ України ректором Одеського національного медичного університету та з метою забезпечення подальшої роботи комісії МОЗ України прийняло рішення про дострокове розірвання контракту з Валерієм Запорожаном з 17 липня.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді зареєстрована постанова про невизначеність правового статусу керівництва МОЗ України, невідповідність Уляни Супрун та Олександра Лінчевського займаним посадам, а також про звернення до Кабінету міністрів із вимогою звільнення очільників міністерства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: