Toyota-могильник. Скільки патрульних машин розбила поліція

Toyota-могильник. Скільки патрульних машин розбила поліція

Поліцейська Toyota Prius після аварії

Реальна картина виглядає набагато похмуріше, ніж фото, опубліковані «дорожнім» активістом

«Ось він, Пріусів цвинтар», – таким коментарем супроводив днями свій пост у Facebook Володимир Караваєв, заступник голови «Форуму безпеки дорожнього руху». Крім коментаря публікація активіста містила фотографії розбитих патрульних автомобілів Toyota Prius.

Автор публікації не повідомив жодних подробиць – ні кількості розбитих машин, ні ступінь пошкодження автомобілів. Однак на знімках можна розгледіти щонайменш кілька десятків розбитих поліцейських «Пріусів». Вартість однієї такої автівки наближується зараз до мільйона гривень.

Звалище битих патрульних іномарок спровокувало резонанс. Підстави для обурень дійсно є: фото наочно свідчать про те, що поліція встигла розбити багато машин.

Однак реальна картина виглядає набагато похмуріше, ніж фото, опубліковані «дорожнім» активістом. Якщо зібрати всі розбиті патрульні Toyota Prius, вийде не просто звалище, а величезна братська могила. Кількість «покалічених» машин давно обчислюється сотнями.

Тільки в одному Києві в аварію вже встигли потрапити більше половини японських патрульних автомобілів. За даними поліції, опублікованими наприкінці липня цього року, з 235 машин, що числяться за столичними «копами», в ДТП відзначилося 150 машин. Тобто близько 64% усього парку київських «Пріусів».

Дані про розбиті Toyota Prius поліції Києва

Є всі підстави вважати, що і за межами Києва поліцейські водять не краще. Наприклад, кілька місяців тому в Одесі зіткнулося одразу два «Пріуса».

Аварія за участі поліцейських Toyota Prius в Одесі

Загалом Міністерство внутрішніх справ отримало від Японії 348 нових Toyota Prius. І якщо в інших областях їх «били» так само, як у столиці, це означає, що може йтись про пошкодження більш ніж 200 машин.

Але навіть така катастрофічна ситуація не змусила керівництво МВС змінити підходи ані до підготовки водіїв патрульних авто, ані до вибору самих автомобілів. І хоча глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе визнала, що Toyota Prius не придатні для патрульної служби, команда Арсена Авакова чомусь вирішила відмовитися від «Пріусів» на користь гібридних Mitsubishi Outlander, які так само не підходять для служби в поліції.

Щоб зрозуміти, що таке справжній поліцейський автомобіль, досить подивитися на авто, яке для «копів» обрали на батьківщині Хатії. У Грузії для поліції закупили Ford Police Interceptor, розроблений спеціально для патрулювання і погоні за злочинцями.

Автомобіль поліції Грузії – Ford Police InterceptorАвтомобіль поліції Грузії – Ford Police Interceptor

Фордівський автомобіль за всіма параметрами перевершує Toyota Prius. Він, на відміну від «Пріуса», має повний привід та спеціальний бампер для тарану. Також поліцейський Ford обладнано броньованими пластинами, яки захищають екіпаж.

Щоб переконатися в перевагах Ford Police Interceptor, ви можете порівняти його з Toyota Prius в нашій інтерактивній таблиці, натиснувши відповідну кнопку нижче.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: