Лобановський, Маслов та Луческу - у топ-100 кращих тренерів

Лобановський, Маслов та Луческу - у топ-100 кращих тренерів
Лобановський назавжди у топ-10
Фото - ФК «Динамо»

Провідне футбольно-аналітичне видання світу - журнал FourFourTwo - назвав найкращих тренерів світу всіх часів

У топ-10 потрапив українець Валерій Лобановський, проте не на перші місця. Ще один наставник команди київського «Динамо» - Віктор Маслов - на 34 позиції, а найкращий тренер в історії «Шахтаря» - румун Мірча Луческу - на 87-й. Ще один есспівробітник Ріната - Ахметова - італієць Невіо Скала - на 61-му місці (вище румуна), проте явно не за роботу в Донецьку.

Перше місце в ньому зайняв легендарний наставник «Манчестер Юнайтед» Алекс Фергюсон.

У трійку увійшли голландці Рінус Міхелс і Йохан Кройф.

У десятці також Білл Шенклі, Хосеп Гвардьола, Арріго Саккі, Метт Басбі, Еленіо Еррера, Ернст Хаппель і Валерій Лобановський.

Жозе Моурінью - 12-й, Карло Анчелотті - 18-й, Луї ван Гал - 20-й, Арсен Венгер - 23-й, Фабіо Капелло - 24-й, Юрген Клопп - 29-й, Віктор Маслов - 34-й, Рафаель Бенітес - 41-й, Дієго Сімеоне - 43-й, Невіо Скала - 61-й, Мірча Луческу - 87-й, Роберто Манчіні - 97-й.

І хоч присутність жодногопрізвища у топ-100 не викликає серйозних заперечень (хіба Сімеоне варто поміняти на Зідана) - є зауваження що до позицій.

Наприклад, тренер Фергюсон не зробив у футболі революції, а здобував перемоги завдяки системному підходу, втім він вищий за Міхелса, Лобановського та Ерреру з Хаппелем. Ба більше, Фергюсон в останні роки роботи взагалі відійшов від тренерства й швидше був менеджером.

Так само не був революціонером у футболі Кройф, не є ним й Гвардьола. Але вони стоять вище за великого Арріго Саккі, чий «Мілан» нічим не поступався «Барселоні» й точно був кращий за «Манчестер Сіті».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: