«Не знаю, яким він був футболістом, але став «конченою тварью», - український воротар про суддю з 90-х

«Не знаю, яким він був футболістом, але став «конченою тварью», - український воротар про суддю з 90-х
Нині Святослав Сирота виблискує у ветеранській збірній України відомого волочиського хлібороба Олега Собуцького
Фото із соцмереж

Святослав Сирота розповів пікантний випадок з кар’єри

Святослав Сирота, воротар рівненського «Вереса» в 1993-1994 роках, а в 2008-2010-му – президент Професійної футбольної ліги України розповів про те, яким було суддівство матчів українського вищого дивізіону в 90-ті роки.

«Одного разу ми грали з «Торпедо» (Запоріжжя), - каже Святослав прес-службі «Вереса». - Судив гру Володимир П’яних. Він постійно свистів у нашу сторону. Тут ми забиваємо, але він не зараховує взяття воріт, бо ніби перед цим було порушення правил. Рахунок 0:0. Вже 90-та хвилина, дев’ята компенсована, дванадцята хвилина, а ми все граємо. І тут він призначає пенальті. Пенальті, якого просто не було. Я питаю у нього: «А якщо не заб’є?» На що він мені каже: «Буде бити поки заб’є». Я був просто в шоці. Одним словом, «Торпедо» забиває, 1:0, ми програли. Потім П’яних ще мені і Морозу (капітану) дав по червоній картці. Вся команда була просто в шоці. Не знаю яким футболістом колись був П’яних, але став просто «конченою тварью».

Через якийсь час приїжджає парламентар з федерації футболу і каже: «Давайте ми не будемо вносити ці дві червоні картки в рапорт матчу, а ви віддаєте нам касету із записом матчу». І хочу вам сказати, що арбітр не вніс ці дві червоні картки в рапорт, офіційно їх немає. І зараз ви не знайдете їх у статистиці».

Зауважимо, що Володимир П’яних – легенда донецького «Шахтаря», за який він з невеликими перервами виступав з 1970-го по 1983 роки.

Сирота – вихованець київського «Динамо». Правда, за основу біло-синіх він не зіграв жодного матчу. Крім «Вереса», Святослав виступав за «Дніпро», російський «Газовик-Газпром» і узбецький «Дустлик». З посади очільника ПФЛ Святослав Анатолійович пішов у наслідок корупційного скандалу. У 2018-му він намагався працевлаштуватися в першоліговому івано-франківському «Прикарпатті», але через кілька місяців покинув галицьке місто через категоричне несприйняття його ідей фанатами команди. На парламентських виборах 2019 року Сирота був кандидатом у народні депутати від партії «Соціальна справедливість», мав у списку №4. Зараз Святослав – тренер-викладач у київській ДЮСШ-10.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: