Президент Прем’єр-ліги: В українському футболі кояться незрозумілі для мене, швейцарця, речі

Президент Прем’єр-ліги: В українському футболі кояться незрозумілі для мене, швейцарця, речі
Томаса Ґрімма шокують реалії українського футболу
Фото - Телеканал Футбол

Томас Ґрімм не збирається залишатися на посаді очільника УПЛ

Президент української Прем'єр-ліги Томас Ґрімм заявив, що більше не хоче очолювати УПЛ.

«Більше не балотуюся в президенти УПЛ. Після двох років прийшов до висновку, що українську футбольну лігу не можна вивести на рівень швейцарської в цій ситуації. Перебуваю в Києві кожні два тижні протягом трьох днів, регулярно відвідую футбольні матчі у вихідні, але цього було недостатньо. В українському футболі є багато різних авантюрних історій, які не полегшують роботу президентові ліги.

Мене хотіли підкупити? Ні, це ніколи не було проблемою. Мої слова, скоріше, відносяться до власників клубів в Україні. Творяться неймовірні для мене, швейцарця, речі. Власник «Ворскли» знаходиться в розшуку українського Інтерполу. Його звинувачують в незаконному привласненні 2,5 мільярдів гривень. Він був генеральним директором головного спонсора. Його замінили керуючим директором, але залишався власником клубу.

У «Десни» є неофіційний власник, який не фігурує в документах клубу. Його називають алкогольним королем України. Кажуть, у нього хороші зв'язки з колишнім президентом Януковичем. Всі знають, що клуб належить йому.

У власника «Львова» навіть немає фотографії на сайті клубу. «Маріуполь» належить іноземцю, якого ніколи не бачили в Україні. «Карпати» - чоловікові, який збив жінку два роки тому, а потім був змушений покинути країну, так як його оголосили в розшук. Йому належить 50% клубу. Кажуть, другий власник «Карпат» - олігарх Ігор Коломойський. Вони дуже впливають», - наводить слова Грімма Blick.

Вибори нового президента УПЛ відбудуться 27 квітня.

Швейцарець Томас Ґрімм очолив українську Прем'єр-лігу в квітні 2018 року. Ґрімм був єдиним претендентом на пост президента УПЛ, так як попередній керівник, Володимир Генінсон, прийняв рішення не висувати свою кандидатуру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: