Зірку українського тріатлону спіймали на допінгу

Зірку українського тріатлону спіймали на допінгу
Данило Сапунов здав позитивний тес на еретропоетин
Фото - Федерація тріатлону України

Данило Сапунов отримав чотирирічну дискваліфікацію

Одного з найкращих в українській історії тріатлоністів Данила Сапунова піймали на допінгу.

На змаганнях Ironman Hawaii-2019 трапилося два допінгові випадки, повідомляє Tri2b.com. Перший з них стосується саме Сапунова. Данило здав позитивний тест на EPO. Також позитивною виявилася проба бразильця Родріґо Тавареса.  Обоє спортсменів отримають чотирирічну дискваліфікацію.

У Данила Сапунова еритропоетин (ЕРО) був виявлений під час тренувального контролю 8 жовтня 2019 року – за чотири дні до дня гонки. Сапунов фінішував 24-м на Ironman Hawaii-2019 з часом 8:28.22 годин. Українець, якому зараз 38 років, багато років виступав на чемпіонатах світу, був учасником трьох Олімпійських ігор (Афіни-2004, Пекін-2008, Лондон-2012). У листопаді 2018 року Сапунов виграв свою першу і єдину гонку Ironman у Малайзії та пройшов кваліфікацію в Кону. За свою кар'єру на Сапунов також виступав за клуб німецької Бундесліги «Рідерау».

Другий допінговий випадок стосується бразильця Родріґо Тавареса. У тесті, проведеному 7 жовтня 2019 року, були виявлені заборонені речовини кломіфен та кілька анаболічних стероїдів. Діюча речовина кломіфен зазвичай використовується для запуску овуляції у жінок. Кломіфен використовується як допінговий засіб для відновлення власного утворення тестостерону в організмі після припинення вживання анаболічних стероїдів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: