Андрій Ярмоленко: Тепер і я опинюся в «шкурі» легіонера

Андрій Ярмоленко: Тепер і я опинюся в «шкурі» легіонера

Новачок «Боруссії» – про розмову з тренером, прощання з «Динамо» і переїзд родини

Вчора лідер київського «Динамо» Андрій Ярмоленко підписав контракт з дортмундською «Боруссією» до літа 2021 року.

- Ви цього переходу чекали кілька років, що зараз відчуваєте?

- Природно, я чекав пропозиції від хорошої команди, і коли подзвонив Ігор Михайлович і сказав, що є варіант, що клуби між собою домовилися, і залишається справа за малим – поїхати, пройти медогляд і підписати контракт, я відразу ж зібрав речі і полетів.

- Які перші враження про новий клуб? З тренером вже встигли поспілкуватися?

- Зустріли мене відмінно, все пройшло на найвищому рівні. Відразу видно, наскільки серйозна ця команда. Сьогодні вдалося поспілкуватися з головним тренером, а ось майбутніх партнерів по команді, на жаль, не побачив. Петер Бос коротко пояснив, чого він хоче, а більш детально про гру «Боруссії» і вимоги до мене обіцяв розповісти, коли зустрінемося після ігор збірної.

- Вам, в цілому, імпонує чемпіонат Німеччини? Що думаєте про «Боруссію», як про один з його лідерів?

- Безумовно, це дуже сильний чемпіонат – один з найсильніших у світі. Буде цікаво перевірити свої здібності та якості на тлі футболістів, які вже виступають в Бундеслізі.

- Як вам перспектива зіграти в Лізі чемпіонів проти «Реала» і «Тоттенхема»?

- Я чекаю не конкретної гри з «Реалом» або ще з кимось, а просто скоріше вийти на поле у футболці «Боруссії» і відчути атмосферу на стадіоні, відчути, як грати при переповнених трибунах. Хочеться, щоб це відбулося, як можна швидше.

- Які плани на найближчі дні?

- Я вирушаю в розташування національної збірної України, 2-го і 5-го вересня нам належить провести два матчі. Тренер сказав, щоб я повернувся 6-го, але я попросив у нього один додатковий день, щоб приїхати на базу «Динамо» і попрощатися з усіма хлопцями, персоналом, і він пішов мені на поступку, за що йому велике дякую. Так що після ігор збірної я планую приїхати до Києва, а вже 7-го вересня буду в Дортмунді готуватися до матчів у складі нової команди.

- Німеччина не так далеко, напевно, до Києва будете часто навідуватися?

- В Україні залишаються всі мої друзі і вже колишні партнери по команді. Я ні з ким не прощаюся назавжди, з усіма буду підтримувати зв'язок і при першій нагоді прилітати до Києва. Але самі розумієте, що зараз для мене найголовніше – постаратися якомога швидше освоїтися в новій команді і, природно, необхідно вчити мову, щоб розуміти, про що говорять партнери. Перші півроку я приділю увагу тренуванням і вивченню німецької. Буду намагатися якомога швидше вивчити мову, хоча розумію, що вона непроста. Але нічого страшного. Англійська? Вона у мене також не ідеальна (посміхається). Я завжди вважав, що, коли футболіст приїжджає в закордонний клуб, він обов'язково повинен вчити мову тієї країни, в якій грає. Тепер і я опинюся в «шкурі» легіонера.

- Сім'ю також забираєте з собою?

- Звичайно. Як же я без них? Думаю, їм також буде нелегко, але впевнений, всі разом ми впораємося.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: