Збірна України у товариському матчі не змогла обіграти Саудівську Аравію

Збірна України у товариському матчі не змогла обіграти Саудівську Аравію
Фото: ФФУ

Зустріч завершилася з рахунком 1:1

У п'ятницю, 23 березня, збірна України в іспанській Марбельї провела товариський матч з Саудівською Аравією. Для підопічних Андрія Шевченка це був перший матч у 2018-му році. Як і передбачалося, тренер нашої збірної дав шанс проявити себе доволі великій кількості молодих виконавців, розбавивши склад досвідченими виконавцями. Як відомо, матч пропускав лідер збірної України Андрій Ярмоленко, який продовжує заліковувати травму.

З цікавих змін можна виділити появу у стартовому складі голкіпера «Зорі» Андрія Луніна, для якого цей матч став дебютним. Також цікавим рішення Шевченка було випустити у старті Євгена Хачеріді, який останнім часом не отримує достатньо ігрової практики в «Динамо», втім, як напередодні матчу зазначив сам тренер, клубні проблеми його не стосуються. Крім Луніна, у старті України вийшли і такі молоді виконавці, як Матвієнко, Циганков та Зінченко. Серед вже знайомих українському вболівальнику з перших хвилин вийшли досвідчені Ракицький, Коноплянка, Марлос, Караваєв, Степаненко, а на вістрі атаки грав Артем Кравець.

Підопічні Шевченка доволі непогано почали зустріч, контролюючи м'яч на половині поля суперника, однак до гостроти біля воріт голкіпера аравійців Аль-Мосайлема на старті матчу справа не доходила. Суперник у свою чергу грав другим номером, розраховуючи на контратаки, втім, наша команда такої змоги у перші 20 хвилин йому не дала. Ближче до середини тайму гра відверто зав'язла - мінімум гостроти, однак багато боротьби.

Цікавіше події почали розвиватися аж після 30-ої хвилини. Спочатку Зінченко в акробатичному прийомі через себе намагався вразити ворота суперника, однак влучив у захисника, а вже через хвилину збірна України таки довела свою територіальну перевагу до забитого м'яча: Коноплянка з лівого флангу виконав виважену передачу у карний на неприкритого Кравця, який без боротьби головою увігнав м'яч у сітку воріт суперника.

Після голу здалося, що наша команда дещо розслабилася. Аравійці почали діяти агресивніше, адже втрачати було вже нічого. Команда Піцці великими силами пішла вперед, і з кожною хвилиною все ближче доходила до володінь Луніна, який більшу частину тайму сидів без роботи. На 37-й хвилині Саудівська Аравія завдала першого удару в напрямку воріт нашої команди, однак від захисника м'яч пішов на кутовий. А от вже після подачі з кутая поля відбувся перший постріл у площину воріт Луніна, який, на жаль, став результативним - це Аль-Муваллат першим зорієнтувався у штрафному після подачі з кутового і розстріляв ворота збірної України - 1:1.

Ще до перерви знову вивести нашу команду вперед мав нагоду Марлос, однак удар півзахисника «Шахтаря» після класного пасу від Коноплянка пройшов поруч зі стійкою. Другий тайм українці почали також активніше за суперника, однак виділити щось окрім контролю м'яча знову було важко. Шевченко у перерві використав дві заміни, кинувши у бій досвідченого Ротаня та молодого Буяльського.

Першу половину тайму команди знову демонстрували в'язку гру, яка не вирізнялася чимось цікавим біля обох воріт. Втім. на 61-й хвилині забити другий гол втратили якраз таки аравійці, адже у справу втрутився Лунін, який парирував удар форварда суперників з вбивчої позиції. Після такого сюрпризу Шевченко використав ще три заміни, кинувши у бій Маліновського, Соболя та Ордеця. Тим часом суперник продовжував володіти ініціативою, а наша команда майже 10 хвилин взагалі була без м'яча. Витративши всі свої сили, аравійці таки змушені були відійти назад. 

Так, останні шість хвилин матчу збірна України провела доволі ударно, створивши більше моментів, ніж за 84 хвилини, і була дуже близькою до того, щоб таки святкувати першу перемогу у 2018-му році, але...

Спочатку міг відзначитися Марлос, однак його постріл з вбивчої позиції парирував голкіпер, а ще через три хвилини небезпечно пробивав головою Бєсєдін, який вийшов якраз замість Марлоса, однак удар нападника «Динамо» пройшов над воротами. Ну, а найсмачніший момент наша команда не використала вже за хвилину до завершення основного часу: спочатку голкіпер парирував удар головою все того ж Бесєдіна, а на добиванні Буяльський з метра влучив у захисника. У підсумку матч завершився з рахунком 1:1, а Шевченку є над чим поміркувати перед зустріччю з Японією, яка відбудеться вже у вівторок, 27 березня.

Товариський матч з футболу

Саудівська Аравія - Україна 1:1 (1:1)

Голи: 0:1 - Кравець (32), 1:1 - Аль-Муалад (38)

Саудіваська Аравія: Аль-Мосайлем, Аль-Харбі, Аль-Шахрані (Муат, 90), Аль-Моуалад (Аль-Кувайкібі, 72), Хаусауі, Аль-Шехрі (Аль-Могауі, 61), Аль-Досарі (Ашраф, 90), Отайф, Аль-Джассім (Асірі, 80), Хаусауі, Аль-Салауі (Аль-Муашер, 86)

Україна: Лунін, Ракицький, Матвієнко (Соболь, 65), Хачеріді (Ордець, 70), Степаненко (Ротань, 46), Марлос (Бєсєдін, 84), Караваєв, Коноплянка, Циганков (Буяльський, 46), Зінченко (Маліновський, 65), Кравець

Попередження: Хаусауі (21), Аль-Могауі (79), Буяльський (83), Маліновський (87)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: