Андрій Шевченко: Хотілося б, аби конкуренція у збірній була вище

Андрій Шевченко: Хотілося б, аби конкуренція у збірній була вище
Андрій Шевченко. Фото ФФУ

Головний тренер національної команди поділився останніми новинами з табору збірної

У Харкові на стадіоні «Металіст» відбулася прес-конференція головного тренера збірної України Андрія Шевченка, присвячена підготовці до товариських матчів із Саудівською Аравією та Японією.

Як інформує офіційний сайт ФФУ, наставник почав з того, що озвучив хорошу новину – в Івана Ордеця народилася дитина, з чим його привітала команда.

Про кадрові питання

«Що стосується кадрових втрат, то Яремчук через травму не зможе нам допомогти, він приїхав, йому зробили ще одне обстеження. Завтра він покидає розташування збірної. Ордець відпросився, сьогодні його не буде на тренуванні, але завтра він вже приєднається до нас», - сказав тренер.

«Ми знали цю ситуацію з Яремчуком, тому й запросили Артема Кравця. Команда укомплектована, додатково нікого викликати не будемо, якщо, звісно, більше нічого не трапиться», - зауважив Шевченко.

Про погоду та підготовку у Харкові

«Ми планували провести два повноцінних тренування, будемо сподіватися, що снігопад не завадить нам. На завтра було заплановано основне заняття, присвячене підготовці до першої товариської гри. Судячи з погоди, якісно провести його буде важко. Сподіваємося, що працівники стадіону впораються та зможуть розчистити поле», - пояснив він.

«Стараємося проводити більше зборів та матчів у різних містах. Грали у Харкові, Одесі, Львові... Федерація футболу та я особисто маємо мету популяризувати футбол. Людям подобається, коли приїздить збірна, вони залюбки приходять на стадіон», - додав наставник.

«З приводу матчу Ліги націй – можливо, зіграємо тут, але цим питанням займається ФФУ», - продовжив він.

Про новачків

«У нас є новачки – наприклад, Микита Бурда. Він вже викликався, але потім була перерва. Радий, що він відновився та грає у клубі. Ще один новобранець – Яремчук. Шкода, що він не встиг відновитися. Що стосується традицій, то ми не так багато часу разом, щоб міняти щось у цьому плані», - розповів Шевченко.

«Список у нас великий. Цього разу викликали Бурду, я радий за нього. Микита повернувся після травми, закріпився у складі «Динамо». У кожного є шанс, для кандидатів головне стабільно проявляти себе. Я та мої помічники постійно слідкуємо за футболістами, у нас більше 30-ти потенційних претендентів на місце в команді», - зауважив він.

22405968_1487126264709805_2468623509542457994_n

Про найближчих суперників

«Стосовно Саудівської Аравії маємо достатньо інформації. У нас є свої агенти, які працюють у цій країні. Я зустрічався з Сергієм Ребровим та його помічником Вісенте, отримав від них цінні дані. З команди Реброва у збірну викликано чимало гравців. У Саудівської Аравії змінився тренер, але стиль гри не дуже відрізняється від попереднього варіанту. Команда використовує здебільшого середній та короткий пас, непогано тримає м’яч», - проаналізував гру суперників тренер.

«Що стосується Японії, то з цією збірною ми будемо знайомити гравців уже після першого поєдинку. Загалом, ми серйозно ставимося до результату у цих зустрічах, адже за них нараховуватимуться рейтингові очки, що є дуже важливим», - додав він.

Про конкуренцію у збірній і тих, хто не був викликаний

«Якщо відверто, то хотілося б, аби конкуренція була вище. Деякі гравці не мають практики в своїх клубах, але ми все одно викликаємо їх, адже їхній рівень вищий за тих виконавців, яких ми переглядаємо в інших командах. Доводиться йти на такий вимушений крок», - зазначив наставник.

«Я розмовляв із Селезньовим. Так, він перебуває у хорошій формі, стабільно грає та забиває. Але я пояснив йому, що нам зараз хотілося подивитися молодих гравців його амплуа – Яремчука, ще раз переглянути Бєсєдіна. Євген зрозумів мене, він залишається кандидатом у збірну», - продовжив Шевченко.

Про Зінченка та Ярмоленка

«Де будемо використовувати Олександра? Будемо дивитися за тренувальним процесом, де він себе відчуває комфортніше. Це дуже добре, що Зінченко отримує такий досвід, у нього було кілька чудових місяців у команді, яка реально претендує на найпрестижніші трофеї», - розповів тренер.

«Звісно, Ярмоленко – це суттєва втрата для нас. Але в той же час це дає змогу проявити себе іншим гравцям. Для мене важливо, аби Андрій відновився, набрав форму та стабільно грав за клуб. Головне, щоб Ярмоленко був готовий до офіційних матчів. Ми розраховуємо на нього і сподіваємося, що він суттєво допоможе нам у майбутньому», - додав він.

Про ситуацію з Хачеріді у «Динамо»

«Я не коментую ситуацію, яка склалася у клубі. Ми викликали Євгена ще до цих подій, переглядали його у тих матчах, у яких він брав участь. Для нас Євген такий самий кандидат, як і всі інші. Моя справа – мати гравців, які мотивовані виступати саме за національну збірну», - зазначив наставник.

Про молодіжну збірну

«У нас відбулася бесіда з головним тренером молодіжної збірної Олександром Головком. Я сказав йому, що хочу залучити до підготовки до першої гри, яка відбудеться 23 березня, всіх кандидатів. Іспанія не так вже й далеко від Англії – дві години літаком. Після нашої гри деякі футболісти відправляться у розташування молодіжної збірної. Але ми будемо також дивитися, яка кадрова ситуація буде на той час і в нашій команді», - підсумував Андрій Шевченко.

Читайте також: Тріумф і розчарування для українців у великому фіналі. Європейські ЗМІ про наших за кордоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: