Чому Apple скорочує виробництво iPhone

Чому Apple скорочує виробництво iPhone
iPhone 12 mini

Компанія змушена скорочувати виробництво через низький попит на iPhone 12 mini

Apple змушена скорочувати виробництво iPhone. Про це повідомляє видання GSMArena з посиланням на Nikkei Asia. За даними ЗМІ, американська компанія «обріже» виробництво на 20% порівняно з планами, які озвучувалися в грудні 2020 року.

Експерти пояснюють перегляд планів переважно низьким попитом на найменший смартфон в родині iPhone 12 – mini. Про це також на початку лютого повідомляли аналітики JP Morgan.

Проте, сказати, що справи у Apple йдуть погано, теж неможна. За попередніми прогнозами у першому півріччі 2021-го компанія випустить приблизно 75 мільйонів смартфонів, включаючи iPhone 12 та більш старші моделі. Так, це менш, ніж компанія планувала – у минулорічних планах фігурувала цифра 96 мільйонів. Але об’єм виробництва все ще вищий за 2020 рік.

iPhone 12 miniiPhone 12 mini

iPhone 12 став хітом для компанії. В США за об’ємами продаж він обійшов 11-й та приніс компанії в першому кварталі 2021 року 114 мільярдів доходів.

Нагадаємо, раніше профільні ЗМІ повідомляли про те, що Apple взагалі планує зняти iPhone 12 mini з виробництва. Але за даними аналітика Мінг-Чі Куо, який дуже часто отримує достовірні новини про плани Apple, міні поки ще лишиться на конвеєрі. Та навіть з’явиться у лінійці iPhone 13.

Детально про iPhone 13 «Главком» розповідав у матеріалі за цим посиланням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: