До уваги вінницьких водіїв: із 8 жовтня відновлять контроль швидкості на дорогах

До уваги вінницьких водіїв: із 8 жовтня відновлять контроль швидкості на дорогах

Кабінет міністрів України відновлює масштабний контроль швидкості спеціальними засобами і силами Національної поліції Більше читайте тут: http://vinnitsaok.com.ua/2018/10/04/243964

Наступного тижня режим контролю руху носитиме винятково просвітницький характер: водіїв будуть усно попереджати про перевищення. Пізніше до порушників почнуть застосовувати штрафні санкції, відповідно до законодавства.

«Мені не треба ні штрафи, ні покарання. Потрібно, аби і водії були здорові, і пішоходи. Перший тиждень Нацполіція буде попереджати. Далі задіємо всі механізми», - пояснив Володимир Гройсман.

Він також зазначив, що правоохоронці будуть перевіряти дотримання технічних норм виводу транспорту в рейс.

За інформацією МВС, із 8 жовтня  в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські почнуть використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів – портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam.

У місцях фіксації порушень швидкісного режиму також будуть службові транспортні засоби з обов'язковим увімкненням маячків синього кольору.

TruCam має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки. Має карту пам’яті на 16 тисяч відеороликів чи 40 тисяч фото. Робить до 3 фотокадрів в секунду. Має два режими – автоматичний та ручний. Крім того, обладнаний GPS-датчиком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: