Кір на Вінниччині не вщухає

Кір на Вінниччині не вщухає

Епідеміологічна ситуація у Вінницькій області

Останні цифри озвучили в департаменті охорони здоров’я області. З початку року небезпечний вірус вразив майже три тисячі жителів. Минулого тижня до них додалось ще дві сотні. В тому числі 22 вагітні, наразі троє дітей народилися вже з відповідним діагнозом.

Переважно на кір хворіють дорослі. Як пояснюють фахівці - в суспільстві накопичився прошарок не імунних людей.
Панікувати не потрібно - запевняють медики. Ситуація під контролем. На щастя, смертності від кору в регіоні не було, навчальні заклади на карантин не закривають. Вакцини достатньо і вона хорошої якості. Останній транш область отримала минулого тижня і на сьогодні маємо 24 тисячі доз.

Тетяна Бондаренко, начальник відділу лікувально – профілактичної допомоги дітям наголосила: «В першу чергу це групи ризику: медпрацівники, студенти, освітяни, працівники МВС, військові. Рекомендовано додаткову вакцинацію від кору у впадку якщо вони не вакциновані в дитинстві і не хворіли, або не знають чи вакцинувались рекомендують двократну вакцинацію з проміжком в 30 днів».

Вірус кору надто заразний. Він стрімко передається через розмову, кашель, чхання та слиз. В повітрі може жити до 2 годин після того як хвора людина залишила приміщення. А головне - інфекція полюбляє холод і проявляється як застуда. Єдина відмінність – висип, який з’являється на 4 день.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: