Прокуратура опитала понад 40 свідків аварії Су-27

Прокуратура опитала понад 40 свідків аварії Су-27

Місце авіакатастрофи

Фото: Depo.Вінниця

Триває робота з вилученою льотною документацію

Прокуратура опитала понад 40 свідків щодо падіння військового винищувача Су-27, внаслідок якого загинули двоє пілотів.

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook.

«На цю хвилину опитано понад 40 свідків. Нині справа перебуває в провадженні слідчих слідчого управління Головного управління Нацполіції у Вінницькій області. Військові прокурори здійснюють процесуальне керівництво та безпосередньо проводять невідкладні слідчі та процесуальні дії», - заявив Лисенко.

Лисенко додав, що «чорні ящики» на місці трагедії знайдено, інформацію з них опрацьовують експерти. Триває робота з вилученою льотною документацію.

На місці події закінчується збір останків загиблих, після чого планується призначення судової молекулярно-генетичної експертизи. Також уже призначено судово-медичну та судову експертизи нафтопродуктів (для дослідження зразків палива, яким заправляли літак).

Комісія МОУ з технічного розслідування катастрофи літака СУ-27 УБ (відповідно до наказу міністра оборони України № 520 від 16.10.2018) з четверга буде організовувати щоденні засідання в м. Старокостянтинів.

Раніше Військова прокуратура Центрального регіону повідомила, що на аеродромах в Миргороді і Староконстянтинові вилучено льотну документацію та документи на літак, який впав на Вінниччині.

Нагадаємо, під час військових навчань у вівторок, 16 жовтня, впав літак ЗСУ Су-27. Інцидент стався близько 17 години в районі села Уланів (між населеними пунктами Бердичів та Хмільник). Пілоти літака загинули.

Командиром екіпажу був полковник Іван Петренко, заступник командира з авіації – начальник авіації повітряного командування «Схід» Повітряних сил Збройних сил України.  

Другий загиблий пілот - американський підполковник пілот Сет Нерінг на прізвисько Джетро.

Винищувач Су-27 УБ із бортовим номером 70 належав 831 бригаді тактичної авіації із Миргорода Полтавської області.

Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону до ЄРДР внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: