Скульптор з Вінниччини створив найбільшу в світі скульптуру вівчаря

Скульптор з Вінниччини створив найбільшу в світі скульптуру вівчаря

Майже через рік представники Книги рекордів Гінесса зафіксували рекорд

Скульптор Іван Короленко за підтримки всієї команди однодумців, вручну, з граніту, створив фігуру чабана 16,43 метри заввишки. Скульптура вже потрапляла до Книги рекордів України, а нещодавно — до Книги рекордів Гіннеса.

Пам’ятник встановили в грудні 2016 року по сусідству з найбільшою пастушою фермою Європи в етнографічному комплексі «Фрумушика-Нова». Ідея створення скульптури належить власнику комплексу Олександру Паларієву, а втілив її скульптор з Вінницької області Іван Короленко. Разом з постаментом 1080-тонна скульптура сягає 17,93 м. На статую витрачено 150 кубометри лабрадориту загальною вагою 412 тонн, а на постамент – 235 «кубів» бетону.

Майже через рік представники Книги рекордів Гінесса зафіксували рекорд.

Протягом приблизно року ми надавали докази, технічну документацію, показання свідків, відеозаписи. Вчора нам повідомили, що в книзі зафіксовано новий світовий рекорд «Найвища статуя чабана», – розповів УНІАН Володимир Паларієв, син власника комплексу «Фрумушика-Нова».

Засновник туристично-етнографічного комплексу у Фрумушиці-Новій Олександр Паларієв розповів «Радіо Свобода», що у такий спосіб хотів віддати шану праці вівчарів. Вівчарське господарство самого родини Паларієвих, розташоване у Тарутинському районі, вважається одним із найбільших у Європі.

Процедура підтвердження рекорду з боку Guinness World Records тривала довгий час. Зокрема, було проведено кілька геодезичних зйомок. Нині інформація про статую вже розміщена на офіційному сайті Книги рекордів.

Раніше комплекс став рекордсменом країни за найбільшою кількістю скульптур у приватному парку-музеї, а також за кількістю національних садиб. Тепер засновники комплексу постараються, щоб він потрапив у список Культурної спадщини України.

Це вже десятий рекорд, зареєстрований за 11-й рік існування етнографічного комплексу “Фрумушика-Нова”. Попередні 9 рекордів фіксувалися в Національному реєстрі рекордів України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: