У зимових Паралімпійських іграх - 2018 візьмуть участь вінницькі спортсмени

У зимових Паралімпійських іграх - 2018 візьмуть участь вінницькі спортсмени

Учора до олімпійського Пхьончхану урочисто проводжали Національну паралімпійську збірну команду України.

ХІІ зимові Паралімпійські Ігри у Південній Кореї проходитимуть з 9 по 18 березня.  Від Вінниччини до збірної команди паралімпійців увійшли Ірина Буй та Олександр Казік, які братимуть участь у лижних гонках та  змаганнях з біатлону.

«Обоє наших спортсменів мають дуже серйозну підготовку, - коментує начальник «Вінницького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Дмитро Лукавий, - кілька днів тому вони повернулися з Італії, де проходили тренування. Ірина Буй  має ураження опорно-рухового апарату, а Олександр Казік – вади зору. Готуючись до Паралімпійських  ігор  спортсмени пройшли три етапи Кубку світу, здобувши медалі різного гатунку, тож ми сподіваємось побачити вінницьких паралімпійців у трійці лідерів»,- зазначив Дмитро Лукавий.

Начальник  регіонального  центру «Інваспорт» також повідомив, що у гонках братиме участь  спортсмен-лідер  Сергій Кучерявий, який за правилами змагань, супроводжуватиме незрячого лижника.  Ліцензію на участь в паралімпійських змаганнях виборола також вінничанка Наталія Рубановська, проте, через стан здоров’я не змогла полетіти до Пхьончхану.

Усього ж на змаганнях  у зимовій  Паралімпіаді Україну представлятимуть 30 спортсменів-паралімпійців , які будуть змагатись в трьох видах спорту - лижних гонках, біатлоні та гірських лижах.

Як повідомляється на офіційному сайті Міністерство молоді та спорту України, за перемоги у Пхьончхані паралімпійці вперше отримають такі ж виплати, які були передбачені за здобутки олімпійців.

  • 125 тисяч доларів США в гривнях по курсу НБУ за «золото»;
  • 80 тисяч доларів за «срібло»;
  • 55 тисяч доларів за «бронзу».

Серед 48 країн-учасниць буде розіграно 80 нагород у шести видах спорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: