Понад чотирьом тисячам аліментникам-боржникам на Вінниччині заборонили сідати за кермо і виїжджати за кордон

Понад чотирьом тисячам аліментникам-боржникам на Вінниччині заборонили сідати за кермо і виїжджати за кордон

На сьогоднішній день на Вінниччині нараховується 142 тисячі злісних неплатників аліментів. Усіх їх оголошено в розшук

Якщо ці люди не почнуть сумлінно сплачувати гроші своїм дітям на них, відповідно до нового пакету законів «Чужих дітей не буває», прийнятого на початку липня, їх очікують серйозні покарання, аж до тюремного ув’язнення.

Про те, які суворі санкції передбачено для неплатників аліментів розповів на своїй сторінці у facebookПрем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Отже, аліментникам варто узяти до уваги, наступне:

Підвищення мінімальної суми аліментів
Мінімальна сума аліментів для людини з достатнім заробітком збільшилася до 100 % прожиткового мінімуму (зараз це 1559/1944грн в залежності від віку дитини).

Відсотки за несплату
Якщо аліменти не сплачуються більше року, то їх розмір збільшується на 20%. Якщо заборгованість триває понад 2 роки – на 30%, понад 3 роки – на 50%.

Кримінальна відповідальність

Якщо боржник злісно ухиляється від суспільно-корисних робіт через несплату аліментів, він може сісти за грати на строк до 2 років.

Довідка для керівників
Українці, які хочуть посісти керівні посади на держслужбі, повинні будуть подавати довідку про те, що вони не мають боргів зі сплати аліментів більше 6 місяців.

Звільнення з роботи
Чиновники, які мають заборгованість із сплати аліментів більше 12 місяців, будуть звільнені з посади

Виїзд дитини за кордон
Той із батьків, з ким залишилась дитина, може без дозволу іншого вивезти її за кордон на навчання, лікування та відпочинок тощо на термін до місяця за умови надання побачень з дитиною іншому з батьків;

Якщо батько, з яким не живе дитина, не сплачує аліменти більше 4 місяців (3 місяців – якщо дитина хворіє), його дозвіл на виїзд дитини не потрібен навіть для подорожі терміном більше місяця.

Батькові, з яким дитина не живе, для поїздки з нею за кордон потрібно нотаріально завірена згода другого з батьків або рішення суду про дозвіл на виїзд дитини без згоди.

Окрім переліченого на злісних неплатників аліментів чекають й інші покарання. За даними ГУ юстиції у Вінницькій області до боржників застосовуються обмеження права виїзду за кордон, керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання. Дані санкції на Вінниччині накладено на 4245 боржників. Також укладено понад 400 протоколів про вчинення боржниками адміністративних правопорушень. Судами Вінницької області застосовано до даної категорії боржників стягнення у вигляді суспільно-корисних робіт.

За 7 місяців поточного року на користь дітей стягнуто майже 39 мільйонів гривень аліментів. В тому числі чотири аліментники примусово сплатити досить значні суми заборгованості по аліментах. Зокрема, у Немирівському районі по одному провадженню стягнено майже 85 тисяч гривень. У Козятинському – 62 та 48 тисяч гривень. У Літинському районі 46,7 тисяч гривень.

Дані санкції запроваджено у відповідності до закону підписаного Президентом України Петром Порошенком на початку 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: