Британія має докази причетності Росії до «Новачка»

Британія має докази причетності Росії до «Новачка»
Прапор Великої Британії

До Лондона прибудуть спеціалісти з Організації по забороні хімічної зброї, які будуть вивчати зразки отрути

Велика Британія має докази причетності Росії до виготовлення і нервово-паралітичної отрути під кодовою назвою «Новачок». Про це заявив міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон в інтерв’ю BBC.

«Насправді у нас є отримані за останні 10 років свідоцтва того, що Росія не тільки досліджувала способи доставки нервово-паралітичний речовин з метою вбивства, але і створювала запаси «Новачка», - сказав він.

За його словами, у понеділок до Лондона прибудуть спеціалісти з Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ), які будуть вивчати зразки речовини, якою були отруєні Сергій Скрипаль та його донька.

Нагадаємо, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова в ефірі телеканалу «Россия 24» спростувала розробку отрути «Новачок» в Росії і СРСР. «Найбільш ймовірними» джерелами походження нервово-паралітичної речовини «Новачок» Захарова назвала Велику Британію, Словаччину, Чехію та Швецію.

Чехія і Швеція заперечили свою причетність до розробки отрути «Новачок».

Раніше заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що розробки отруйної речовини з назвою «Новачок» не велися ні в СРСР, ні в Росії.

«Я хочу заявити з усією можливою визначеністю, що ніяких програм з розробки ОВ [отруйної речовини] під назвою «Новачок» ні в СРСР, ні в РФ не було», - заявив він.

У свою чергу розробник «Новачка» Віл Мірзаянов підтвердив причетність СРСР до розробки «Новачка» і оприлюднив відповідні документи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: