Росія не змогла відбрехатись від «Новачка»: Розробник отрути оприлюднив секретний документ

Росія не змогла відбрехатись від «Новачка»: Розробник отрути оприлюднив секретний документ
Віл Мірзаянов

Раніше Росія запевняла, що ніяких розробок «Новачка» ніколи не було

Віл Мірзаянов, один з розробників хімічних отруйних речовин нервово-паралітичної дії «Новачок», використаних при отруєнні у Великобританії колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля, оприлюднив секретний документ про розробку корпусів спецвиробів (макетів) вибухового принципу дії для польових випробувань цієї отрути.

Документ має назву «Розробка, виготовлення та поставка корпусів спецвиробів (макетів) вибухового принципу дії для польових випробувань системи компонентів речовини «А-232», і його зміст було опубліковано самим вченим у мережі Facebook. Сам документ є погодженим технічним завданням від квітня 1990 року.

Речовина «А-232», про яку йдеться у заголовку, далі фігурує у документі як «Новачок-5». У документі сказано, що метою дослідно-конструкторської роботи є забезпечення польових випробувань системи компонентів речовини «А-232» корпусами спецвиробів вибухової дії. За цим документом мало бути виготовлено 285 макетів вибухового принципу дії.

Раніше заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що розробки отруйної речовини з назвою «Новачок» не велися ні в СРСР, ні в Росії.

«Я хочу заявити з усією можливою визначеністю, що ніяких програм з розробки ОВ [отруйної речовини] під назвою «Новачок» ні в СРСР, ні в РФ не було», - заявив він.

Як відомо, отруєних росіян – Сергія Скрипаля і його дочку Юлію – знайшли без свідомості в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня.

У Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна та його доньку  отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новичок», яку розробляла Росія.

Нагадаємо, 15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

23 російських дипломати поїдуть з країни 20 березня.

Глава МЗС Британії Борис Джонсон під час нещодавньої зустрічі з послом Росії Олександром Яковенком у відповідності з «британським протоколом» не потиснув йому руку.

Росія вирішила вислати з країни 23 дипломатичних співробітників посольства Великобританії в Москві.

Міністерство закордонних справ Великої Британії відреагувало на видворення 23 своїх дипломатів з РФ, зазначивши, що відповідь російської держави не змінює фактів і саме Росія є тією, хто грубо порушує міжнародне право.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: