Британія в Радбезі ООН: тільки Росія має ресурси для виробництва «Новачка»

Британія в Радбезі ООН: тільки Росія має ресурси для виробництва «Новачка»
Постпред Великобританії при ООН Карен Пірс

Постпред Великобританії вважає, що навіть Путін брав участь у створенні «Новачка»

На засіданні Ради безпеки ООН постпред Великобританії при ООН Карен Пірс повідомила про останні оновлення в розслідуванні отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері. 

«Розслідування ОЗХЗ підтвердило використання в Солсбері хімічної речовини «Новачок» військового призначення. Його найвища концентрація була встановлена на дверній ручці будинку Скрипалів», - сказала Пірс.

Як і раніше британська лабораторія в Портон-Даун, у ОЗХЗ не змогли визначити країну, в якій був створений «Новачок». Але постпред все одно заявила, що немає іншого пояснення, крім відповідальності Росії за отруєння Скрипалів.

«Тільки Росія має технічні ресурси і мотив для створення «Новачка». Вона і раніше це робила, має можливість і зараз. Навіть президент Путін брав участь у створенні цієї речовини», - сказала Пірс.

Також Пірс спростувала звинувачення глави МЗС Росії Лаврова, що Скрипалів отруїли хімічною речовиною BZ часів в'єтнамської війни. 

Постпред Великобританії не могла розголошувати багато про здоров'я Скрипалів, але тим не менш повідомила, що вони знаходяться в різних ступеня складності, але обидва добре піддаються лікуванню.

Нагадаємо, у Солсбері розпочнуть «масштабну дезінфекцію» через отруєння Скрипалів.

Раніше британська розвідка заявила, що нервово-паралітична речовина «Новачок», якою отруїли Скрипаля і його доньку, було виготовлено на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області. 

Росія заперечує причетність до отруєння родини Скрипалів та стверджує, що «Новачок» на її території ніколи не виготовляли.

Сергія та Юлію Скрипалів отруїли 4 березня. Після отруєння постраждалих госпіталізували у вкрай важкому стані.

Після місяця лікування стан батька та доньки, за словами лікарів, значно покращився.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: