Денісова збирається відвідати Карпюка у Росії

Денісова збирається відвідати Карпюка у Росії
Микола Карпюк
Фото: hromadske.ua

РФ затягує процес відвідання українських політичних в'язнів

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у суботу, 16 червня, планує відвідати ув'язненого в Росії українця Миколу Карпюка. Про це вона заявила в ексклюзивному коментарі телеканалу «112 Україна».

«Зараз ми рухаємося у напрямку Володимирського централу, де тримають Миколу Карпюка, щоб відвідати його. Ми прилетіли до Салехарда, і вже коли були в дорозі, наше посольство отримало листа, що вони нібито не встигають погодити процедури згідно з міжнародними конвенціями і надати можливість зустрітися з Карпюком представникам консульства. Поки там нічого не написано про мене як уповноваженого. Тому ми їдемо. Будемо надавати заяву згідно з російським кодексом, щоб мені дали зустрітися з Карпюком», – сказала Денісова.

Вона також висловила жаль, що не вдалося відвідати Олега Сенцова, й наголосила, що російська сторона затягує процес відвідання українських політичних в'язнів.

«Поки нікого не вдалося відвідати. Тому що я вважаю, що на сьогоднішній день відбувається затягування процесу відвідування мною громадян України, які знаходяться в колоніях РФ. Якщо були домовленості двох президентів щодо надання такої можливості – зустрітися, – то треба зменшити всі терміни проходження документів», – зазначила вона.

Вона підтвердила зустріч із російською колегою Москальковою у понеділок о 14:00.

Нагадаємо, що 15 червня Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що керівництво колонії, де утримують Сенцова, відмовило їй у відвідуванні політв’язня.

Як відомо, Денісова 14 червня прибула до Росії, щоб здійснити моніторингові візити у місця несвободи, де тримаються українські політв’язні.

За словами Денісової, російська сторона запропонувала здійснити візит до Олега Сенцова після 22 червня. Омбудсмен заявила, що Україна буде наполягати на тому, щоб відвідати Сенцова якнайшвидше.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: