Французька компанія заплатила 13 млн євро терористам в Сирії

Французька компанія заплатила 13 млн євро терористам в Сирії

Терористи «Ісламської держави»

Компанія Lafarge таким чином оберігала свій завод в місті Джалабія

Правозахисники заявили про те, що французький виробник цементу компанія Lafarge протягом 2011-2015 років заплатила різним бойовикам, включно із представниками «Ісламської держави», до 13 млн євро за можливість і далі продовжувати свою бізнес-діяльність в Сирії.

Дану заяву було зроблено в рамках попереднього розслідування, яке було розпочато в червні 2017 року. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Юристи правозахисної групи Sherpa повідомили, що відповідні гроші, які платила компанія Lafarge, прямо або опосередковано осідали, перш за все, в кишенях терористів «Ісламської держави». При цьому виплати продовжувалися навіть після того, як у вересні 2014 року французька компанія закрила своє підприємство в місті Джалабія.

У квітні 2017 року очільник компанії Lafarge Ерік Олсен пішов у відставку після того, як компанія визнала, що платила терористам за можливість продовжувати діяльність в Сирії. 

Нагадаємо, днями президент РФ Володимир Путін заявив, що у Сирії повністю переможені представники «Ісламської держави». 

Повідомлялося, що Путін, який прибув на російську базу в сирійському Хмеймімі, віддав наказ розпочати виведення російського угруповання військ із Сирії.

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що в Брюсселі не вважають війну в Сирії завершеною.

У США заявили, що не виведуть свої війська з Сирії, поки не переконаються в тому, що терористичне угруповання ІДІЛ не тільки подолане, але і не відродиться.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: