G7 закликає Росію звільнити українських військовополонених - комюніке

G7 закликає Росію звільнити українських військовополонених - комюніке
У G7 переконані, що єдиний спосіб досягти мирного та сталого врегулювання конфлікту - це повне виконання сторонами своїх зобов'язань по Мінським угодами

«Дії Росії - це порушення міжнародного права», - наголошується в комюніке

Країни G7 закликали Росію звільнити українські захоплені судна з їхніми екіпажами і припинити перешкоджання проходу через Керченську протоку.

Про це йдеться у спільному комюніке, опублікованому за підсумками зустрічі глав МЗС країн G7 у Динарі.

«Ми висловлюємо нашу стурбованість діями Росії проти України в Керченській протоці і прилеглих водах, які погіршили напруженість. Немає виправдання застосування Росією військової сили проти українських кораблів та персоналу. Ми закликаємо Росію звільнити затриманий екіпаж і судна і утримуватися від перешкоджання законному проходу через Керченську протоку», - йдеться в документі.

Велика сімка ще раз підтвердила незмінну підтримку українського суверенітету, незалежності і територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів. Це включає в себе невизнання претензій Росії на анексію Криму.

«Дії Росії - це порушення міжнародного права», - наголошується в комюніке.

У G7 переконані, що єдиний спосіб досягти мирного та сталого врегулювання конфлікту - це повне виконання сторонами своїх зобов'язань по Мінським угодами з метою відновлення територіальної цілісності України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: