Глава Пентагону Меттіс пояснив причину своєї відставки

Глава Пентагону Меттіс пояснив причину своєї відставки
Міністр оборони США Джеймс Меттіс

Меттіс заявив, що у Трампа «є право працювати з міністром оборони, який розділяє його погляди»

Глава Пентагону Джеймс Меттіс направив президенту США Дональда Трампа лист з проханням про відставку.

Текст листа опублікував The Hill.

У тексті листа, зокрема, йдеться про те, що у Трампа «є право працювати з міністром оборони, який розділяє його погляди».

«Тому що у вас є право мати міністра оборони, чиї погляди краще збігаються з вашими...Я вважаю, що для мене правильніше буде піти з посади», - написав глава Пентагону. 

Меттіс підкреслив, що США необхідно бути «недвозначними» у відносинах з країнами, стратегічні інтереси яких викликають збільшення напруги, в тому числі з Китаєм і Росією.

«Китай і Росія прагнуть сформувати світ у відповідності зі своєю авторитарною моделлю просування національних інтересів за рахунок США і союзників. Тому ми повинні використовувати всі інструменти нашої військової могутності для забезпечення спільної оборони», - заявив глава Пентагону.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп заявив, що Джеймс Меттіс складе свої повноваження наприкінці лютого 2019 року.

За словами глави Білого дому, генерал Меттіс піде на пенсію «з почестями».

Як відомо, у жовтні Трамп натякнув на відставку міністра оборони США.

У вересні 2018 року New York Times писала, що президент США не задоволений міністром оборони і «втомився від невигідних порівнянь з ним, як з більш зрілим чоловіком».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: