Іран заговорив про економічну війну зі сторони США

Іран заговорив про економічну війну зі сторони США
Тегеран

Влада Ірану має намір створити спеціальні суди для оперативного вирішення фінансових злочинів

На тлі американських санкцій проти Ірану, високої вартості життя і підозр в корупції в Тегерані вважають, що країна зіткнулася з «економічною війною». Про це в листі до іранського духовного лідера аятоли Алі Хаменеї написав голова Верховного суду аятолла Садег Амол Ларіджані, передає в суботу, 11 серпня, державний телеканал Ісламської Республіки.

«Нинішні особливі економічні умови вважаються економічною війною», - вказав Ларіджані, закликавши створити спеціальні суди для оперативного вирішення фінансових злочинів, говориться в телевізійному повідомленні.

Хаменеї погодився з главою судової системи, підкресливши, що метою судів повинно бути «швидке і справедливе покарання винних в корупційних економічних операціях».

Раніше в Туреччині і Росії назвали «економічною війною» нові санкції США. Так, в той же день турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його країна є «мішенню економічної війни».

А напередодні російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв також порівняв з оголошенням економічної війни посилення американських санкцій проти Росії.

Зазначимо, національна валюта Туреччини продовжує падіння. Так в п’ятницю, 10 серпня, курс ліри зменшився до показника 6.04 за долар. Тим самим турецька грошова одиниця втратила іще 8%.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган застеріг США, що політика Вашингтона може поставити під загрозу партнерство з Анкарою.

Після того, як Сполучені Штати вийшли з іранської ядерної угоди та відновили санкції, пов'язані з ядерною програмою Тегерана, Іран вперше за понад річний термін провів випробування балістичної ракети.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: