Єврокомісія підозрює Німеччину у порушенні законодавства ЄС

Єврокомісія підозрює Німеччину у порушенні законодавства ЄС
Конституційний суд Німеччини визнав, що скупка держоблігацій з боку Європейського центрального банку суперечить німецькій конституції

Остаточне рішення має прийняти Європейський суд в Люксембурзі

Конституційний суд Німеччини визнав, що скупка держоблігацій з боку Європейського центрального банку суперечить німецькій конституції. Тепер Німеччину чекає розслідування і за найгіршого розвитку подій – штрафи.

«Єврокомісія підозрює Німеччину в порушенні законодавства ЄС і збирається провести відповідне розслідування», – заявила заступник голови Єврокомісії Віра Юрова, передає DW.

Приводом для розслідування стало винесене на початку травня рішення Федерального конституційного суду Німеччини про те, що скупка державних облігацій Європейським центральним банком (ЄЦБ) частково суперечить німецькій конституції. Конституційний суд заборонив Бундесбанку після перехідного періоду брати участь в програмах викупу ЄЦБ, якщо рада європейського банку в своєму новому рішенні не зможе довести, що його дії не суперечать забороні монетарного державного фінансування.

Вирішальне слово в європейській правовій системі має залишитися за Європейським судом в Люксембурзі і «ні за ким іншим», заявила Юрова в інтерв’ю виданню Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Про свою стурбованість рішенням суду в Карлсруе і необхідності перевірок заявила і голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен. Єврокомісія за чинним праву може накладати грошові штрафи за порушення європейського законодавства на країни ЄС.

Тим часом рішення Конституційного суду Німеччини привітала Польща. Прем’єр-міністр Польщі Тадеуш Моравецький навіть назвав його «одним з найважливіших судових вердиктів в історії Європейського Союзу».

Нагадаємо, у німецьких лабораторіях тестують українські препарати, які можуть застосувати для лікування коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: