Київ засудив «президентські вибори» у грузинській Абхазії

Київ засудив «президентські вибори» у грузинській Абхазії

Україна не визнає жодних так званих виборів на окупованих територіях Грузії – МЗС України

Україна засудила проведення «президентських виборів» на окупованій РФ території грузинської Абхазії.

Про це повідомляє пресслужба МЗС у Facebook.

«Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує проведення так званих президентських виборів на окупованій території Абхазії, Грузія (22 березня)», – зазначається у повідомленні.

У пресслужбі додали, що Україна не визнає жодних так званих виборів на окупованих територіях Грузії, оскільки вони проводяться під контролем країни-агресора, суперечать міжнародному праву і не мають жодних правових наслідків. Ці дії також спрямовані на подальше загострення безпекової ситуації в регіоні Чорного моря. «Організація незаконних «виборів» на окупованих територіях є звичною практикою Російської Федерації в її спробах легітимізувати наслідки агресії проти суверенних держав. Чітка позиція міжнародного співтовариства у відповідь на ці спроби свідчить про марність зусиль держави-агресора», – зазначили у МЗС.

Україна незмінно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії у межах її міжнародно визнаних кордонів та закликає Російську Федерацію виконати усі положення Угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року.

Нагадаємо, Грузія звинуватила ГРУ Росії у масштабній кібератаці.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: