Китайський зонд доставить на Землю зразки місячного ґрунту

Китайський зонд доставить на Землю зразки місячного ґрунту
Китай запустив зонд Chang’e-5 24 листопада

Зонд просвердлить землю за допомогою роботизованої руки, а потім передасть зразки ґрунту

У вівторок Китай успішно посадив космічний зонд Chang'e-5 на поверхню Місяця в рамках місії з відбору зразків місячного ґрунту. Про це повідомляє агентство Reuters.

Китай запустив зонд Chang’e-5 24 листопада. Місія без екіпажу, названа на честь міфічної китайської богині Місяця. Зонд повинен зібрати 2 кг місячного ґрунту, щоб допомогти вченим дізнатися більше про походження супутника Землі.

Зразки апарат має зібрати в регіоні, який раніше не досліджувався – на масивній лавовій рівнині, відомій як Oceanus Procellarum, або «Океан бурь».

Якщо місія буде завершена, як і планувалося, Китай стане третьою країною, що отримала місячні зразки після Сполучених Штатів і Радянського Союзу.

Зонд просвердлить землю за допомогою роботизованої руки, а потім передасть зразки ґрунту і гірських порід на інший апарат, який злетить і зістикується з орбітальним модулем. Капсула зі зразками прибуде в регіон Внутрішня Монголія.

Китай здійснив свою першу посадку на Місяць у 2013 році. У січні минулого року зонд Chang’e-4 приземлився на зворотному боці Місяця, ставши першим космічним зондом, який зробив це.

Нагадаємо, що 29 листопада, китайський зонд Chang’e 5 досяг Місяця і готується здійснити посадку.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: