Конгрес США схвалив антикризовий пакет заходів майже на $500 млрд

Конгрес США схвалив антикризовий пакет заходів майже на $500 млрд
Відповідно до законопроєкту, близько $75 млрд виділять лікарням, а ще $25 млрд підуть на розширення програми тестування на коронавірус

Після підтримки Конгресом законопроєкт передадуть президенту США Дональду Трампу

Конгрес США схвалив пакет заходів з підтримки економіки на $484 млрд у зв'язку з пандемією коронавірусу. Про це повідомляє The New York Times.

Раніше за документ вже проголосував американський Сенат.

Відповідно до законопроєкту, близько $320 млрд планується направити на фінансування програми кредитування Paycheck Protection Program (PPP), створеної для допомоги малим підприємствам. Крім того, $75 млрд виділять лікарням, а ще $25 млрд підуть на розширення програми тестування на коронавірус.

Після підтримки Конгресом законопроєкт передадуть президенту США Дональду Трампу, відзначає NYT. Раніше він вже висловив намір підписати документ.

Раніше, в кінці березня, Трамп підписав закон про пакет заходів економічної допомоги на $2,3 трлн. Заходи передбачали позики для малого бізнесу, прямі виплати громадянам, а також тимчасове збільшення допомоги з безробіття і фінансування лікарень.

Згідно з останніми даними, в США було зафіксовано понад 856 тис. випадків зараження коронавірусною інфекцією. Країна лідирує за кількістю хворих у світі. Друге місце займає Іспанія, де виявили 213 тис. пацієнтів з Covid-19.

Станом на 23 квітня в Україні 7170 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 187 летальних, 504 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 578 нових випадків, це на 111 випадків більше ніж учораЗокрема, на Полтавщині кількість заражених коронавірусом за добу зросла майже утричі.

Як повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, в Україні можуть розпочати масове тестування на антитіла до коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: