МОЗ: в Україні можуть розпочати масове тестування на антитіла до коронавірусу

МОЗ: в Україні можуть розпочати масове тестування на антитіла до коронавірусу

Для визначення наявності імунітету до коронавірусної хвороби використовують імуноферментний аналіз

Тестування, за прогнозами МОЗ, буде показувати, перехворіли українці на коронавірусну хворобу

Україна може стати п'ятою країною у світі, де буде запущена масова ІФА-діагностика (імуноферментний аналіз) для виявлення антитіл до коронавірусу Covid-19.

Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі «Право на владу» на каналі «1+1».

Наразі такі тестування, зокрема, відбуваються у Німеччині та Сполучених Штатах Америки. 

«Я думаю, що найближчим часом буде масове тестування населення саме на наявність антитіл. Це буде показувати, перехворіли (люди - ред.), чи не перехворіли на коронавірусну хворобу, чи є імунітет. Наразі ми не маємо чітких наукових даних, якої тривалості цей імунітет буде. Але поки можемо судити про те, що в кого є ці антитіла, - імунітет справляється три місяці», - розповів Ляшко.

Він також наголосив на тому, що наразі для виявлення коронавірусу в організмі використовують полімеразну ланцюгову реакцію ПЛР-тести.

«Не можна використовувати постійно, оскільки є питання інкубаційного періоду. Ми можемо попасти у перші три дні інкубаційного періоду, коли буде неінформативним цей тест. Відтак для визначення наявності імунітету до коронавірусної хвороби використовують ІФА-методи», - додав Ляшко.

Раніше у ВООЗ заявили, що наявність в організмі антитіл не свідчить про імунітет до коронавірусу.

Нагадаємо, в Україні з початку епідемії і по 23 квітня було зроблено 6 592 тести методом ПЛР. На один мільйон населення в Україні роблять, в середньому, 1 544 тестів на коронавірус. Це найнижчий показник серед країн Європи.

Як повідомлялось, станом на 9:00 23 квітня в Україні 7170 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 187 летальних, 504 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 578 нових випадків

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: