Коронавірус загрожує не тільки людям похилого віку, – британський медик

Коронавірус загрожує не тільки людям похилого віку, – британський медик

Британська лікар Розена Еллін-Хан розповіла про ситуацію з коронавірусом

Фото: Christopher Furlong/Getty Images

«У найближчі тижні доведеться вирішувати, кому дістанеться апарат штучної вентиляції легенів, а кому ні», – сказала Розена Еллін-Хан

Британська лікар і член парламенту Розена Еллін-Хан розповіла про ситуацію в лондонській лікарні Св. Джорджа у зв’язку з епідемію коронавірусу SARS-CoV-2.

Про це пише видання The Guardian.

Еллін-Хан працює 15 років у відділенні невідкладної допомоги, але, за її словами, ніколи не бачила нічого подібного. «Кількість пацієнтів з симптомами респіраторної інфекції, у яких діагностують COVID-19, зростає», – розповідає лікар. У неділю 22 березня вранці реанімаційне відділення виявилося повністю заповнене важкими хворими, у яких були проблеми з диханням. Через відсутність місць дорослих пацієнтів почали госпіталізовувати в педіатричну реанімацію.

Еллін-Хан зазначає, що коронавірусна інфекція загрожує не тільки людям похилого віку. «Ми бачимо молодих людей, які були цілком здорові, а тепер перебувають в лікарні. Деяким з них за 30 років і вони потребують штучної вентиляції легенів, щоб вижити», – розповідає вона.

Певні симптоми COVID-19 стали для британських медиків сюрпризом. Зокрема, деякі пацієнти скаржаться на біль в черевній порожнині.

Еллін-Хан розповіла, що медперсонал побоюється за своє здров’я і здоров’я своїх близьких, а також медики хвилюються, що епідемія призведе до нестачі апаратів штучної вентиляції легенів, з якою вже стикнулися лікарі в Італії. Незважаючи на це, багато британців досі не усвідомили, наскільки важливо уникати контактів з іншими людьми, і легковажно ставляться до карантинних заходів, які рекомендує влада.

«Дехто вважає карантин чимось на кшталт відпустки, хоча без обмежувальних заходів нас чекає катастрофа, – сказала медик. – У найближчі тижні доведеться вирішувати, кому дістанеться апарат штучної вентиляції легенів, а кому ні. Рятувати будуть молодих людей, які зараз гуляють і розважаються та ігнорують поради. І це значить, що якійсь мамі апарату може і не вистачити».

Нагадаємо, станом на 10:00 26 березня в Україні 156 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 43 нові випадки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: