Курц назвав дострокові вибори в парламент визначальними для майбутнього Австрії

Курц назвав дострокові вибори в парламент визначальними для майбутнього Австрії
27 травня нижня палата парламенту Австрії підтримала вотум недовіри уряду канцлера Себастіана Курца

Курц запевняє, що він і його Австрійська народна партія підтримають наступний уряд і прагнутимуть до стабільності в країні

Канцлер Австрії Себастіан Курц заявив, що саме населення визначить майбутнє країни, голосуючи на дострокових виборах в парламент восени.

Про це повідомляє в понеділок телеканал ORF.

«Врешті-решт, в Австрії саме народ прийме рішення у вересні (на дострокових виборах, - ред)», - сказав Курц в ефірі телеканалу після того, як парламент країни висловив недовіру його уряду.

Також австрійський канцлер сьогодні заявив, що він і його Австрійська народна партія підтримають наступний уряд і прагнутимуть до стабільності в країні.

Як відомо, 27 травня нижня палата парламенту Австрії підтримала вотум недовіри уряду канцлера Себастіана Курца. 

В сучасній історії Австрії недовіру уряду було висловлено вперше. Голосування відбулося після того, як на виборах до Європарламенту в неділю Австрійська народна партія Себастіана Курца здобула перемогу.

Це сталося всього за тиждень після оприлюднення скандального відео, яке змусило колишнього віце-канцлера Штрахе піти у відставку та серйозно підірвало імідж Партії свободи. На відео Штрахе зустрічався нібито з племінницею російського олігарха, наближеною до Путіна, та домовлявся про підтримку перед виборами.

У понеділок австрійське видання Kronen Zeitung повідомило, що зустріч екс-віце-канцлера Австрії з «росіянкою» була інсценована.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: