Курт Волкер: Угрупування «ДНР» та «ЛНР» не мають місця у Мінських угодах

Курт Волкер: Угрупування «ДНР» та «ЛНР» не мають місця у Мінських угодах
Волкер: Росія усталює статус-кво на Донбасі через бутафорські вибори

Замість виконання Мінських угод і руху до миру в Україні, Росія дотує корумпованих лідерів Донбасу, заявив дипломат США

Спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що озброєним угрупування «ДНР» та «ЛНР» не місце у Мінському процесі.

«Так звані «народні республіки» не мають місця в Мінських угодах і є нелегітимними органами, підтримуваними російською військовою міццю, і створені Росією для управління українською територією, яку вона контролює силою», – наголосив Волкер.

«Замість виконання Мінських угод і руху до миру в Україні, Росія дотує корумпованих лідерів Донбасу, навчає і оснащує незаконні збройні формування, усталює статус-кво через бутафорські «вибори» і блокує дипломатичний прогрес», – додав дипломат.

Раніше голова Служби безпеки України Василь Грицак закликав жителів окупованих територій Луганської та Донецької областей ігнорувати так звані вибори, що заплановані на 11 листопада.

Служба безпеки України встановила, що так звані вибори, організовані окупаційною адміністрацією Росії на Донбасі, будуть забезпечувати близько 6,5 тис. членів «дільничних виборчих комісій».

Як повідомлялося, раніше у США закликали жителів Донбасу бойкотувати «вибори» в ОРДЛО.

Президент Петро Порошенко закликав мешканців «ДНР» та «ЛНР» не голосувати на так званих виборах, які пройдуть 11 листопада.

Читайте також статтю «Главкома»: Донбасу не залишили вибору

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: