Лавров використав Мюнхенську конференцію для чергових звинувачень України

Лавров використав Мюнхенську конференцію для чергових звинувачень України
Глава МЗС РФ Сергій Лавров

Глава МЗС РФ заявив, що «провокацію» біля Керченської протоки влаштувала Україна

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров використав майданчик Мюнхенської конференції з питань безпеки для того, щоб вчергове звинуватити Україну в «провокаціях» біля Керченської протоки.

«Якщо ви згадаєте інцидент з українськими військовими кораблями, це була провокація. Порошенку вона була необхідна для своїх власних цілей, щоб запустити свою власну президентську кампанію належним чином», - заявив він під час дискусії в рамках конференції в суботу.

Російський міністр зауважив, що у вересні минулого року два «цивільні українські судна» пройшли через Керченську протоку в Азовське море «без жодних проблем, бо вони виконували інструкції з безпеки». «Але в листопаді вони вирішили влаштувати скандал і вони його влаштували», - сказав Лавров.

Окремо він зазначив, що Росія не має нічого проти європейських регіональних ініціатив і зі свого боку закликає Брюссель поважати ініціативи, що діють у Чорноморському регіоні.

Як повідомлялося, 15 лютого стало відомо, що дипломати ЄС узгодили санкції проти Росії через інцидент в Азовському морі.

«Дипломати ЄС узгодили санкції проти Росії у зв'язку з інцидентом в Азовському морі. Заборону на видачу віз і заморожування активів приблизно восьми осіб, пов'язаних із затриманням 24 українських моряків, повинні бути офіційно оформлені в найближчі тижні», - повідомив кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

В Росії обурені намірами ЄС ввести нові санкції проти РФ і назвали такі санкції «необґрунтованими».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: