Наїзд у Мюнстері: поліція не вбачає ісламістського підґрунтя

Наїзд у Мюнстері: поліція не вбачає ісламістського підґрунтя
Місце трагедії у Мюнстері

За кермом мікроавтобуса, що наїхав на людей у Мюнстері, сидів громадянин ФРН, який, за попередніми даними, не був пов'язаний з ісламістами

Міністр внутрішніх справ землі Північний Рейн-Вестфалія Герберт Ройль заявив у суботу, 7 лютого, що за кермом вантажного мікроавтобуса, який скоїв наїзд на людей у центральній частині міста Мюнстера, перебував громадянин Німеччини. Міністр наголосив, що на даний момент «ніщо не вказує на будь-яке ісламістське підґрунтя» наїзду на людей, цитує інформагенція AFP.

Ройль також скоригував дані щодо загиблих унаслідок інциденту. За його словами, загиблих троє: двоє людей загинули в результаті наїзду, а водій застрелився всередині мікроавтобуса безпосередньо після скоєного нападу. Раніше повідомлялося, що внаслідок наїзду загинули три людини, а також водій мікроавтобуса. Ще близько 20 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості, зазначали в поліції. За словами речниці місцевої поліції, шестеро травмованих перебували в критичному стані. У поліції також повідомляли, що перевіряють інформацію про двох чоловіків, які нібито вистрибнули з мікроавтобуса перед наїздом.

Видання Spiegel Online зазначає, що нападник - 48-річний житель Мюнстера Єнс Р., який в минулому одного разу вже демонстрував проблемну психічну поведінку. Він не був відомий поліції як екстреміст.

Наїзд було скоєно 7 квітня о 15:27 за місцевим часом в центрі Мюнстера, зловмисник спрямував автомобіль на людей, які сиділи на терасі популярного ресторану Grosser Kiepenkerl.

Нагадаємо, у центрі Мюнстера в суботу вантажівка врізалася в натовп людей. Місце події оточила поліція, ведеться великомасштабна операція. Підозрюваний у скоєнні злочину застрелився ще на місці події.

Постраждали більше 30 осіб, шість з них отримали небезпечні для життя поранення.

У вантажівці поліцейські виявили підозрілий предмет.

За словами представника поліції, перевіряється інформація про те, що з вантажівки вистрибнули ще двоє людей і зникли з місця події.

Український консул знаходиться на постійному зв'язку з поліцією німецького Мюнстера.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: