Оглядач Washington Post записав власне вбивство розумним годинником – ЗМІ

Оглядач Washington Post записав власне вбивство розумним годинником – ЗМІ
Годинник журналіста записував аудіо і пересилав на телефон, який зберігав цю інформацію в iCloud

Стало відомо, яким чином Туреччина отримала докази вбивства журналіста у консульстві Саудівської Аравії

Оглядач Washington Post Джамаль Хашкаджі записав за допомогою розумного годинника власне вбивство, яке сталося на початку жовтня на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Про це пише газета Sabah з посиланням на джерела.

Дівчина журналіста розповіла, що перед візитом до консульства він залишив їй свій телефон, із яким був синхронізований Apple Watch. Сама дівчина залишилася при цьому перед входом у дипломатичну установу.

Під час перебування на території консульства журналіста годинник записував аудіо і пересилав на телефон, який зберігав цю інформацію в iCloud. Представники консульства через певний час зрозуміли, що відбувається, і змогли отримати доступ д о годинника Хашкаджі за допомогою відбитка пальця. У результаті частину записів їм вдалося видалити з пристрою, але інша вже була синхронізована.

Раніше Washington Post повідомила з посиланням на джерела, що турецька влада має у власному розпорядженні аудіо-та відеозаписи, що підтверджують вбивство Хашкаджі саме у консульстві. Проте як саме ці записи були зроблені, тоді не йшлося.

Відповідно до доказів, у консульстві журналіста допитали, катували, а потім вбили. Після цього його тіло було розчленовано.

«Запис голосу зсередини дає розуміння того, що трапилося з Джамалем після того, як він зайшов усередину (2 жовтня – ред.)», - розповів співрозмовник.

Джамаль Хашкаджі прийшов у консульство, щоб отримати документи напередодні весілля.

ЗМІ повідомили, що влада Туреччини вважає, що відомий саудівський журналіст Джамал Хашоггі, який зник чотири дні тому, був у битий у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, де його й востаннє бачили.

2 жовтня саудівський журналіст Джамал Хашоггі, відомий своєю критикою влади Саудівської Аравії, зник після візиту до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Про зникнення повідомила його наречена. 

За даними турецької влади, Хашоггі не покидав територію консульства. Проте представники Саудівської Аравії заперечують, що Хашоггі в консульстві. Представники Саудівської Аравії навіть заявили про те, що вони готові допустити на територію свого консульства в Стамбулі експертів і представників уряду Туреччини.

Джамал Хашоггі у 2017 році покинув батьківщину, щоб уникнути переслідувань за свої погляди і переїхав до США. Протягом року він писав для Washington Post, критикуючи політику Саудівської Аравії щодо Катару, Канади, Ємену та засуджуючи переслідування владою країни інакодумців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: