Поліція Канади встановила причину найкривавішої стрілянини в історії країни

Поліція Канади встановила причину найкривавішої стрілянини в історії країни

51-річного нападника під час спецоперації застрелили канадські правоохоронці

Зловмисник вбив 22 людини

Поліцейські Канади в ході розслідування з'ясували, що в ці вихідні злочинець скоїв вбивство 22 осіб в Новій Шотландії через розрив стосунків з дівчиною.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого представника канадської поліції.

Зловмисник почав розстрілювати людей, після того, як його подруга втекла від нього. Дівчина зважилася на такий вчинок після того, як її бойфренд напав на неї. Місцеві ЗМІ повідомили, що зловмисник зв'язав її.

«Це був серйозний напад, і цій жінці вдалося втекти, і це цілком могло послужити каталізатором для початку ланцюга подій» - заявив на прес-конференції суперінтендант Королівської канадської кінної поліції штату Нова Шотландія Даррен Кемпбелл.

Поліція не виключає, що злочинець міг заздалегідь спланувати масове вбивство своїх співвітчизників. Наразі постраждала оговтується від травм і дає свідчення поліції.

У ході допиту з'ясувалося, що дівчина покинула злочинця у суботу ввечері. Ніч вона провела в густому лісі, що оточує село Портапіке в Новій Шотландії. Близько 6:30 ранку вона зателефонувала за номером екстреної служби 911.

До того часу 51-річний чоловік вбив 13 людей у Портапіке. Одягнений у поліцейську форму, в машині, стилізованій під поліцейську, у неділю вранці він убив ще дев'ятьох чоловік. Того самого дня він також застрелив випадково одну жінку, яка вийшла на ранкову прогулянку.

Злочинцем, який скоїв масове вбивство, виявився 51-річний місцевий мешканець Габріель Вортман, він загинув при затриманні.

Ця стрілянина стала найкривавішою в історії Канади. Після подібного злочину, скоєного 1989 року в Політехнічному коледжі Монреаля (тоді загинули 14 жінок), Канада запровадила ретельну перевірку всіх охочих придбати вогнепальну зброю та заборонила володіння її скорострільними видами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: